Se apropie etapa nationala a concursului Sanitarii priceputi 2017

Elevii echipajului de gimnaziu ai Liceului Tehnologic Tarlisua, indrumati de catre d-na prof. Simona Florea, va participa de maine la etapa nationala a Concursului de educatie sanitara si prim ajutor „Sanitarii priceputi„, care se va desfasura la Poiana Pinului in organizarea Crucii Rosii Romane.
Ati confirmat ca sunteti cei mai buni din judetul nostru in educatia sanitara de prim ajutor.
Va dorim mult, mult succes la etapa nationala a Concursului „Sanitarii priceputi„!!!

In urma derularii la Bistrita in luna mai a etapei judeţene a Concursului Naţional SANITARII PRICEPUŢI in organizarea Crucii Rosii Romane, Filiala Judeteana Bistrita-Nasaud si gazduita la Liceul Agricol, cu sprijinul ISJ BN, primul loc la scolile gimnaziale a fost castigat de catre Liceul Tehnologic Tarlisua, care s-a calificat in etapa nationala https://crucearosiebistrita.ro/sanitarii-priceputi-au-concurat-la-etapa-judeteana-2017/

Solidari cu persoanele nevoiase care servesc masa la Cantina sociala

Comunitatea credinciosilor din satul Floresti este din nou solidara cu persoanele nevoiase! Prin proiectul Banca de alimente al Crucii Rosii Romane derulat la nivel local -in baza parteneriatului existent- am sprijinit recent încă o activitate umanitara prin care s-au furnizat alimente de zezon pentru Cantina sociala Sfânta Filofteia ce apartine Asociatiei Filantropia Ortodoxa Bistrita-Nasaud cooordonata de către preotul Marius Pintican, unde servesc masa de prânz, zilnic, de luni până vineri, un număr de circa 80 de persoane aflate în situații de dificultate sociala de pe raza municipiului Bistrița.

Prioritate au aici, copiii orfani, cei proveniți din familii monoparentale, familiile numeorase aflate în situație de criză sociala, persoanele vârstnice cu venituri reduse, tinerii care urmează cursuri de zi la instituţiile de învăţământ ce funcţionează în condiţiile legii, până la terminarea acestora, persoanele cu handicap și orice persoană care, temporar, nu realizează venituri.
S-au donat câteva sute de kg de alimente constantand în legume de sezon, astfel: varza, ceapa, morcovi, conopida, pastranac si patrunjel.
Beneficiarii mulțumesc credinciosilor din satul Floresti si preotului Ioan Creta din Parohia Ortodoxa Floresti care au donat și s-au implicat!
Solidaritatea umana salvează vieți!

psih. Marius Moldovan – director Crucea Roșie Romana, Filiala Bistrița-Năsăud.

Invata sa acorzi primul ajutor in caz de canicula si schimbari bruste de temperatura! Salveaza vieti!

Invata sa acorzi primul ajutor in caz de canicula si schimbari bruste de temperatura! Salveaza vieti!
Crucea Rosie Romana continua inscrierile cu caracter permanent pentru derularea la Bistrita a unui nou CURS interactiv de PRIM AJUTOR recunoscut la nivel european.
Pentru inscrieri, continuati sa trimiteti zilnic mesaj prin SMS la numarul de telefon 0773.303.175, mesaj ce va contine nume/prenume si numarul dvs. de telefon mobil sau puteti sa va inscrieti si prin mesaj privat cu nume/prenume si numar de telefon mobil pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/crucearosie.bistrita.
Costul cursului este de 150 lei/persoana si include: 12 ore de pregatire teoretica si practica pe manechin cu traume, manual european de prim ajutor si Certficare europeana (dupa testare) in acord cu Ghidul european de prim ajutor.
Info aici: http://crucearosiebistrita.ro/am-inceput-inscrierile-iar-in-luna-mai-derulam-un-nou-curs-de-prim-ajutor-de-baza/
Oricand, un eveniment neprevazut iti poate pune viata in pericol. Invata sa salvezi vieti!

Cursul de „Surori de Cruce Rosie„ contribuie la pregatirea persoanelor interesate sa se integreze social

„Cursul de „Surori de Cruce Rosie„ contribuie la pregatirea prin educatie continua a persoanelor interesate sa se integreze social sau sa devina surori voluntare de Cruce Rosie„ a afirmat recent d-na Asistent medical Lorena Puiu cu ocazia derularii unei noi etape a cursului pe care il sustine de peste 20 ani la Crucea Rosie in Bistrita si in cadrul caruia a format mii de oameni care au invatat pe partea de teorie si practica in spital, despre: anatomia si fiziologia omului, igiena, primul ajutor, tehnica ingrijirii bolnavului, ingrijiri speciale cu notiuni de protectie civila, precum si despre istoria si rolul Crucii Rosii in istoria umanitatii.

Citiți mai departe …

Fii membru de Cruce Rosie! Poti deveni membru cotizant, inscriindu-te la Crucea Rosie Romana – Filiala Bistrita-Nasaud!

1454954_517956514967275_354798217_nCe este un membru de Cruce Rosie ? Membrii Crucii Rosii trebuie sa faca parte din una din structurile SNCRR, sa participe la activitatile acesteia, sa contribuie la dezvoltarea, sub toate aspectele, a SNCRR si sa-si plateasca cotizatia (10 lei /an), sa respecte si sa promoveze in activitatea lor Statutul si Principiile Fundamentale si sa duca la indeplinire deciziile organelor de conducere, de asemenea sa nu permita si sa nu se implice in acte care pot afecta integritatea si prestigiul SNCRR.
Citiți mai departe …

Pag 1 din 42123...102030...Ultima pagină»