Articolele etichetate: voluntar

Pentru fiecare părinte, viața și sănătatea copiilor este în centrul atentiei, cu atat mai mult în zonele izolate

Pentru fiecare părinte, viața și sănătatea copiilor este în centrul atentiei, cu atat mai mult în zonele izolate unde aceștia locuiesc sau sunt în vacanță și unde salvatorii ajung cu greu datorita reliefului.
La Maieru, parinți și copii au asistat la o prezentare de prim ajutor spre vîrf de munte, conștientizând împreună importanta invațarii și acordarii primului ajutor pentru salvarea de vieți într-o situație de urgentă, pînă la sosirea unui echipaj medical.
Au invațat despre suportul psihologic, trusa de prim ajutor, apelul la 112, despre ceea ce poti sa faci si mai ales ce sa nu faci -daca nu sti- intr-o situatie de urgenta, despre resuscitarea cardio-pulmonara la bebelasi, adolescenti si adulti, dezobstructia cailor respiratorii, despre accidentul vascular-cerebral, pozitia de siguranta, despre infarctul miocardic, rolul defibrilatorului, evaluarea si salvarea unei victime. 

Citiți mai departe …

Campania „ÎNTINDE MÂNA, PENTRU O CAUZĂ BUNĂ!”

Campania „ÎNTINDE MÂNA, PENTRU O CAUZĂ BUNĂ!” este organizată de catre Liceul Tehnologic Agricol Bistrita în parteneriat cu Crucea Roşie, filiala Bistrița-Năsăud, în cadrul acesteia doritorii vor putea dona alimente neperisabile (faina, ulei, zahar,orez, paste fainoase, conserve de carne sau peste, conserve de legume, biscuiti,etc.) și produse de igienă(săpun solid,detergent,produse de curățenie,etc.)pentru familii nevoiaşe din județul Bistrița-Năsăud, persoanele din centrele pentru vârsnici si persoanele cu nevoi speciale instituționalizate.

Citiți mai departe …

In organizarea unor excursii cu elevii sau in activitatea scolara de zi cu zi, educatia de prim ajutor are prioritate

In organizarea unor excursii cu elevii sau in activitatea scolara de zi cu zi, educatia de prim ajutor are prioritate pentru cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Iuliu Prodan” din Chiochiș, care s-au antrenat in salvarea de vieti, pana la sosirea unui echipaj de urgenta medicala.
Cursul a fost furnizat interactiv -parcurgand toate tipurile de traume umane- de catre Crucea Rosie Bistrita-N, prin instructor cu experienta practica relevanta in primul ajutor de urgenta medicala, a unui paramedic si cu sprijinul unor voluntari pasionati.
In urma testarii cunostintelor, cursantii au primit Manual european si Certificat de prim ajutor de baza, conform Ghid european si legislatie nationala.
Multumim conducerii scolii si liderului de sindicat pentru buna colaborare!
Si tu, in scoala ta, poti sa salvezi vieti, daca inveti!
Info aici: https://crucearosiebistrita.ro/inscrieri-curs-de-prim-ajutor-de-baza/

Cu drag de tine …voluntara speranta!

Eu, tu, voi, noi … aducem …mult, infinit de multa bucurie in sufletul bunicilor si tinerilor pe care-i vizitam la Centrele pentru varstnici sau pentru persoane cu nevoi speciale. Si asta, se simte, se traieste si se vede dincolo de poze sau de cuvinte. Dar, pana sa aibe incredere sa-i vizitam, sa glumim impreuna cu ei, sa le aducem un strop de fericire …a fost o frumoasa poveste de deschidere a lor catre a ne accepta cu drag, pe noi si alti parteneri ca sa facem parte din viata lor, ori de cate ori suntem acolo, langa sufletul lor. Tot acest proces de constructie de incredere, Crucea Rosie Bistrita-N l-a inceput in anul 2016 impreuna cu Asociatia Filantropia Bistrita. Primul voluntar am fost eu, apoi tu si tu si tu si noi 🤗. Poate in 2016, nu erai voluntar la Crucea Rosie, poate da. …Important este ca acesti oameni frumosi, care odata au fost de varsta mea sau a ta, ne spun astazi: „va multumim si va mai asteptam!”. Asta le prelungeste si salveaza viata! Ce te poate face sa fi mai implinit, cand poti sa te duci acasa dupa o zi de munca si sa spui: „mama, tata, dragi frati, astazi am salvat vieti”?!?!?.

Citiți mai departe …

Peste șase mii de voluntari ai Crucii Roșii Italiene s-au adunat pentru o întâlnire cu Suveranul Pontif

Peste șase mii de voluntari ai Crucii Roșii Italiene s-au adunat pentru o întâlnire cu Suveranul Pontif, sâmbătă, 27 ianuarie, la Vatican.
Papa Francisc le-a mulțumit, într-un discurs, pentru aportul lor și le-a amintit cât este de importantă activitatea de voluntariat pentru întreaga lume și, mai ales, pentru țările care se află în dificultate.
Crucea Rosie Romana.