Solidari cu persoanele nevoiase care servesc masa la Cantina sociala

Comunitatea credinciosilor din satul Floresti este din nou solidara cu persoanele nevoiase! Prin proiectul Banca de alimente al Crucii Rosii Romane derulat la nivel local -in baza parteneriatului existent- am sprijinit recent încă o activitate umanitara prin care s-au furnizat alimente de zezon pentru Cantina sociala Sfânta Filofteia ce apartine Asociatiei Filantropia Ortodoxa Bistrita-Nasaud cooordonata de către preotul Marius Pintican, unde servesc masa de prânz, zilnic, de luni până vineri, un număr de circa 80 de persoane aflate în situații de dificultate sociala de pe raza municipiului Bistrița.

Prioritate au aici, copiii orfani, cei proveniți din familii monoparentale, familiile numeorase aflate în situație de criză sociala, persoanele vârstnice cu venituri reduse, tinerii care urmează cursuri de zi la instituţiile de învăţământ ce funcţionează în condiţiile legii, până la terminarea acestora, persoanele cu handicap și orice persoană care, temporar, nu realizează venituri.
S-au donat câteva sute de kg de alimente constantand în legume de sezon, astfel: varza, ceapa, morcovi, conopida, pastranac si patrunjel.
Beneficiarii mulțumesc credinciosilor din satul Floresti si preotului Ioan Creta din Parohia Ortodoxa Floresti care au donat și s-au implicat!
Solidaritatea umana salvează vieți!

psih. Marius Moldovan – director Crucea Roșie Romana, Filiala Bistrița-Năsăud.

Actiune locala a Crucii Rosii Bistrita-Nasaud cu impact european

Biroul European al Crucii Rosii de la Bruxelles a publicat astazi un material despre activitatea Crucii Rosii Filiala Bistrita-Nasaud destinata recent informarii si consilierii populatiei in contextul schimbarilor climatice (canicula si schimbari bruste de temperatura) cu ocazia marcarii a 141 de ani de Cruce Rosie in Romania, material pe care il puteti accesa aici https://www.facebook.com/pg/RedCrossEU sau parcurge in continuare:
„The Romanian #RedCross – Crucea Rosie Romana celebrates its 141st anniversary this week!
To mark the this occasion, the Crucea Rosie Bistrita Nasaud branch hosted an event providing education, counselling and health checks to the public. They have a long history but maintain a focus on current issues; this event was about keeping well amidst the changing climate, fluctuating temperatures and violent storms.„

Citiți mai departe …

Activitate la Bistrita: 141 de ani de activitate umanitara si de prim ajutor a Crucii Rosii in Romania in context de canicula si a schimbarilor climatice

Crucea Rosie, Filiala Bistrita-Nasaud a marcat 141 de activitate umanitara si de prim ajutor a Crucii Rosii in Romania in context de canicula si a schimbarilor climatice in continua evolutie (schimbari bruste de temperatura si furtuni violente de scurta durata) prin:
– informarea publica a populatiei despre efectele caniculei asupra sanatatii oamenilor;
– derularea in spatiu public aglomerat a unei activitati de informare si consiliere gratuita a populatiei despre efectele caniculei asupra sanatatii oamenilor si masurile de protectie;

Citiți mai departe …

Ziua de 4 iulie este momentul în care celebrăm curajul și devotamentul celor care au contribuit la misiunea noastră umanitară

Ziua de 4 iulie este momentul în care celebrăm curajul și devotamentul tuturor celor care au contribuit la misiunea noastră umanitară. Unită într-un singur gând, acela de
a alina suferința umană, fiecare generație de voluntari s-a adaptat nevoilor și
provocărilor cărora a trebuit să le facă față țara noastră. De la an la an, pe timp de
pace sau în vreme de război, Crucea Roșie Română a căutat soluții pentru a veni în
ajutorul celor mai vulnerabili, fiind mereu în prima linie a sprijinului umanitar.
Amintim astfel, contribuția surorilor de Cruce Roșie care au alinat suferința răniților
și bolnavilor în timp de război, care au tratat copii, tineri și bătrâni în timpul
epidemiilor de malarie, holeră, tifos și tuberculoză și care au contribuit la reîntregirea
familiilor separate de război sau de regimul opresiv. Nu-i uităm, de asemenea pe
voluntarii care au distribuit hrană persoanelor ce sufereau de foame, au construit
adăposturi pentru cei ce au rămas fără case în urma inundațiilor, cutremurelor,
războiului sau au împărțit haine și pături pentru a asigura căldură în timpul frigului
extrem. Principiile fundamentale ale Crucii Roșii: Umanitate, Imparțialitate,
Neutralitate, Independența, Voluntariat, Unitate și Universalitate i-au motivat
pe toți acei care au contribuit la indeplinirea misiunii umanitare a
organizației.

Citiți mai departe …

Astazi este ziua nationala a Crucii Rosii Romane! La multi ani!

Astazi este ziua Crucii Rosii Romane! La multi ani tuturor celor care isi dedica din timpul lor la Crucea Rosie pentru alinarea suferintei umane in activitati umanitare sau de prim ajutor!

„În data de 4 iulie, Crucea Roșie Română aniversează 141 de ani de activitate umanitară neîntreruptă. Suntem recunoscători nenumăratelor generații de voluntari care au acordat de-a lungul timpului ajutor tuturor celor în nevoie, indiferent de condiții. Ne mândrim cu surorile de Cruce Roșie care au alinat suferința răniților și bolnavilor în timp de război, care au tratat copii, tineri și bătrâni în timpul epidemiilor de malarie, holeră, tifos și tuberculoză, care au contribuit la reîntregirea familiilor separate de război sau de regimul opresiv.
Faptele de excelență din istoria acestei organizații ne motivează și ne obligă să ne adaptăm mereu la ce este nou și să rămânem în prima linie a sprijinului umanitar. Vom continua să aducem bucurie și speranță celor care au nevoie de noi.

Info despre istoria Crucii Rosii in Romania puteti accesa aici https://www.crucearosie.ro/despre-noi/istoria-sncrr-2.html„

Pag 1 din 13123...10...Ultima pagină»