Campanie sociala a Colegiului National Liviu Rebreanu in parteneriat cu Crucea Rosie Bistrita

In baza parteneriatului existent, la initiativa si in organizarea Colegiului National Liviu Rebreanu din Bistrita, Crucea Rosie Romana, Filiala Bistrita-N, cu implicarea inimosilor voluntari, va derula o noua campanie sociala „Banca de alimente„ la nivel local.

Alimentele se vor directiona de catre C.N.L.R. pentru persoane nevoiase aflate in situatie de risc social.

Solidaritatea umana salveaza vieti!

Oamenii si faptele lor, scriu istoria Crucii Rosii

Nicolae Balcescu era de parere ca istoria este cea dintai carte a unei natiuni. Recent, a avut loc o intalnire informala intre dl. ing. Vasile Moldovan, VicePresedintele Crucii Rosii Romane, Filiala Bistrita-N si dl. psih. Marius Moldovan, directorul Crucii Rosii, Filiala B-N, intalnire ce a avut in centrul discutiei, frumoasa si indelungata istorie a Crucii Rosii Romane.
Cu acest prilej, dl. Vicepresedinte Vasile Moldovan a donat cartea „Crucea Rosie Romana aproape o poveste …„ scrisa de catre dl. Nicolae Nicoara, care a asigurat presedintia Crucii Rosii in Romania pentru perioada 1990 – 2002.
Crucea Rosie Romana, Filiala B-N isi pretuieste istoria si oamenii care au contribuit la constructia organizatiei, precum si actuala generatie face parte din aceasta fumoasa poveste.
Dl. VicePresedinte Vasile Moldovan, a fost Presedinte al Crucii Rosii Romane Filiala Bistrita-N si Primar al Municipiului Bistrita, caruia ii multumim pentru donarea cartii, ce face acum parte din biblioteca filialei, contand in continuare pe contributia si experienta dansului la dezvoltarea institutionala a Crucii Rosii la nivel judetean!

Solidaritatea sociala te face mai implinit!

Comunitatea locala, prin voluntarii de la Scoala Gimnaziala din Dumitra este solidara cu persoanele nevoiase! Prin proiectul Banca de alimente al Crucii Rosii Romane derulat la nivel local -in baza parteneriatului existent- ne-am implicat într-o noua activitate umanitara prin care s-au colectat și directionat alimente de către comunitatea din Dumitra, direct către Cantina sociala Sfânta Filofteia ce apartine Asociatiei Filantropia Ortodoxa Bistrita-Nasaud, cooordonata de către preotul dr. Marius Pintican si unde servesc masa de prânz, zilnic, de luni până vineri, un număr de circa 80 de persoane aflate în situații de dificultate sociala de pe raza municipiului Bistrița.

Citiți mai departe …

Activitate social-umanitara si de prim ajutor

În perioada 24 – 29 octombrie a.c. Crucea Roșie Română acordă servicii de prim ajutor pelerinilor din toată țara veniți la Patriarhia Română să cinstească Moaștele Cuviosului Dimitrie cel Nou Basarabov – ocrotitorul Bucureștiului.
Pe Dealul Mitropoliei, pentru toți cei care se pot confrunta cu probleme de sănătate, a fost amplasat un cort de Cruce Roșie dotat cu paturi, saci de dormit, mese, scaune și truse de prim ajutor. Peste 100 de voluntari și angajați ai Crucii Roșii Române asigură asistență 24 de ore din 24 pe toată durata pelerinajului. De asemenea, voluntarii Crucii Roșii patrulează în toată zona pentru a depista eventuale cazuri care necesită sprijin. La cortul Crucii Roșii sunt distribuie peste 5000 de pahare cu ceai cald zi și noapte, atât pentru pelerini cât și pentru toți reprezentanții instituțiilor implicate în organizarea evenimentului.

Crucea Rosie Romana.

Te antrenam in tehnica ingrijirii bolnavului prin cursul de Surori de Cruce Rosie

Recent, Crucea Rosie Romana, Filiala Bistrita-N a inceput derularea la Bistrita a unui nou curs de „Surori de Cruce Rosie„ cu durata de 240 de ore pentru anul educational 2017-2018.
Cursul este furnizat pe componenta teoretica si cea de practica de catre un cadru medical cu o vasta experienta in sistemul sanitar.
Cursul este furnizat in baza Legii Crucii Rosii Romane si este recunoscut de catre Crucea Rosie la nivel european.
Competentele pe care cursantii le vor dobandi privesc: prim ajutor de baza, resuscitare cardio-pulmonara, anatomia si fiziologia omului, igiena si alimentatie, boli interne, epidemiologie, boli infectioase, activitati sociale, istoria Crucii Rosi, tehnica ingrijirii bolnavului.
Pag 1 din 17123...10...Ultima pagină»