Solidaritatea umana salvează vieti prin proiectul Banca de alimente

Prin proiectul implementat local „Banca de alimente„ al Crucii Rosii Romane, Filiala BN a derulat ieri încă o activitate umanitara in parteneriat cu Liceul Tehnologic Agricol Bistrita, condus de catre d-na prof. Simona Belea – director. Campania de strangere de alimente s-a finalizat recent prin furnizarea alimentelor – in baza parteneriatului cu Crucea Rosie BN- pentru Cantina sociala Sfânta Filofteia ce apartine Asociatiei Filantropia Ortodoxa Bistrita-Nasaud, cooordonata de către preotul Marius Pintican, unde servesc masa de prânz, zilnic, de luni până vineri, un număr de circa 80 de persoane identificate in urma unor anchete sociale si aflate în situații de dificultate sociala de pe raza municipiului Bistrița.


Prioritate au aici, copiii orfani, cei proveniți din familii monoparentale, familiile numeorase aflate în situație de criză sociala, persoanele vârstnice cu venituri reduse, tinerii care urmează cursuri de zi la instituţiile de învăţământ ce funcţionează în condiţiile legii, până la terminarea acestora, persoanele cu handicap și orice persoană care, temporar, nu realizează venituri.
S-au donat alimente de bază greu perisabile, astfel: ulei, zahăr, orez, faina de malai, faina de grau, mazare, paste fainoase s.a. .
Aceasta activitate social-umanitara cu rol civic-educational a fost posibila prin donatiile voluntare primite de la inimosii elevi si implicarea activa a profesorilor Liceului Tehnologic Agricol Bistrita.
Nevoiasi au nevoie sa fim solidari si sa donam cate putin tot timpul, nu doar de sarbatori! Vom continua! Solidaritatea umana salvează vieți!