Solidaritate sociala a locuitorilor din Dumitra pentru nevoiasii din Bistrita

Comunitatea credinciosilor din comuna Dumitra este solidara cu persoanele nevoiase! Prin proiectul Banca de alimente al Crucii Rosii Romane derulat la nivel local -in baza parteneriatului existent- am sprijinit încă o activitate umanitara prin care s-au furnizat alimente pentru Cantina sociala Sfânta Filofteia ce apartine Asociatiei Filantropia Ortodoxa Bistrita-Nasaud cooordonata de către preotul Marius Pintican, unde servesc masa de prânz, zilnic, de luni până vineri, un număr de circa 80 de persoane aflate în situații de dificultate sociala de pe raza municipiului Bistrița.
Prioritate au aici, copiii orfani, cei proveniți din familii monoparentale, familiile numeorase aflate în situație de criză sociala, persoanele vârstnice cu venituri reduse, tinerii care urmează cursuri de zi la instituţiile de învăţământ ce funcţionează în condiţiile legii, până la terminarea acestora, persoanele cu handicap și orice persoană care, temporar, nu realizează venituri.


S-au donat câteva sute de kg de alimente greu perisabile sau de utilitate imediata constand în: cartofi, ceapa, fasole, condimente, ulei, zahar, faina (de malai si de grau), orez, gris, conserve si dulciuri.
Beneficiarii le mulțumesc credinciosilor din comuna Dumitra si preotului Marius Moldovan din Parohia Ortodoxa Dumitra care au donat și s-au implicat la initiativa tinerei AnaMaria Tofeni, voluntara la Crucea Rosie BN!

Solidaritatea umana salvează vieți!

psih. Marius Moldovan – director Crucea Roșie Romana, Filiala Bistrița-Năsăud.