Articolele etichetate: Sanitarii Priceputi

Pregatire Sanitarii priceputi pentru etapa Nationala

Voluntari calificati in acordarea primului ajutor, indrumati de catre dl. Denis Gherasim, Coord. Adj. de Voluntari la nivel municipal, au sustinut o sesiune educationala de pregatire a echipajului de „Sanitari priceputi” ce a câstigat etapa judeteana, compus din elevii de la Scoala Profesionala Tirlișua, coordonati de catre d-na Prof. Simona Florea si care vor participa la etapa nationala a Concursului, pentru editia 2019.
Le dorim mult succes!

Crucea Rosie Romana,
Filiala Judeteana Bistrita-N.

Concursul pentru sanatate si prim ajutor Sanitarii priceputi 2019

“Sanitarii Priceputi” este singurul concurs de educatie pentru sanatate si prim ajutor care se desfasoara anual in scolile din Romania -cu participarea voluntara a elevilor- fiind un program cu o traditie de peste 50 de ani – si probabil – unul din concursurile cele mai populare si indragite de catre elevi pentru utilitatea lor.
 
In 1962 concursul Sanitarii priceputi s-a nascut din necesitatea de a oferi copiilor si tinerilor cunostinte suplimentare celor primite in familie si la scoala, despre modul cum isi pot apara sanatatea, cum pot salva viata cuiva aflat in pericol, ca urmare a accidentelor si imbolnavirilor.
 
Concursul pentru sanatate si prim ajutor „Sanitarii priceputi” este organizat de Crucea Rosie Romana, impreuna cu Ministerul Educatiei si Cercetarii, Ministerul Sanatatii Publice si Ministerul Administratiei si Internelor- Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.

Citiți mai departe …

O noua experienta educationala de prim ajutor pentru elevii din tara in organizarea Crucii Rosii Romane. 

O noua experienta educationala de prim ajutor pentru elevii din tara in organizarea Crucii Rosii Romane.
Elevi, profesori, parinti, scoala, parteneri, prieteni, colegi, echipa, daruire, implinire, emotii si multa munca pentru toti.
Echipajul de liceeni de la Colegiul National „Andrei Muresanu” din Bistrita, care a reprezentat anul acesta judetul Bistrita-Nasaud- si-a incheiat misiunea la etapa nationala, editia 2018, a Concursului de educatie sanitara si prim ajutor „Sanitarii priceputi”, unde au concurat si si-au imbunatatit tehnicile de prim ajutor.

Echipajul compus din liceeni de la Colegiul National „Andrei Muresanu” din Bistrita a parcurs cu succes proba teoretica a Concursului national de educatie sanitara si prim ajutor „Sanitarii priceputi”

Echipajul compus din liceeni de la Colegiul National „Andrei Muresanu” din Bistrita a parcurs cu succes proba teoretica a Concursului national de educatie sanitara si prim ajutor „Sanitarii priceputi”. Mult succes la proba practica!

Etapa nationala a Concursului pentru educatie sanitara si prim ajutor “Sanitarii Priceputi” se deruleaza in perioada 17 – 22 iulie 2018 la Poiana Pinului, judetul Buzau in organizarea Crucii Rosii Romane.

Citiți mai departe …

S-a derulat etapa nationala 2017 a concursului Sanitarii priceputi

In perioada 21 – 26 iulie 2017, Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania a organizat in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Sanatatii si Ministerul Administratiei si Internelor (Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta), Etapa Nationala a Concursului pentru Sanatate si Prim Ajutor “Sanitarii Priceputi”.

Competitia s-a desfasurat în Complexul de Agrement „Poiana Pinului” din judeţul Buzău.

La concurs au praticipat 220 elevi din clasele V-VIII, membrii ai 44 de echipaje câştigătoare ale fazei judeţene a competiţiei organizate de filialele SNCRR.

Citiți mai departe …