“Sanitarii Priceputi”, concursul pentru sanatate si prim ajutor pentru elevi!

“Sanitarii Priceputi” este singurul concurs pentru sanatate si prim ajutor care se desfasoara anual in scolile din Romania -cu participarea voluntara a elevilor- fiind un program cu o traditie de peste 50 de ani – si probabil – unul din concursurile cele mai polulare si indragite de catre elevi pentru utilitatea lor.

In 1962 concursul Sanitarii priceputi s-a nascut din necesitatea de a oferi copiilor si tinerilor cunostinte suplimentare celor primite in familie si la scoala, despre modul cum isi pot apara sanatatea, cum pot salva viata cuiva aflat in pericol, ca urmare a accidentelor si imbolnavirilor.

Concursul pentru sanatate si prim ajutor „Sanitarii priceputi” este organizat de Crucea Rosie Romana, impreuna cu Ministerul Educatiei si Cercetarii, Ministerul Sanatatii Publice si Ministerul Administratiei si Internelor- Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.

Partenerii judeteni traditionali ai Crucii Rosii sunt: Inspectoratul Scolar al Judetului Bistrita-Nasaud, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al Judetului Bistrita-Nasaud, Serviciul de Ambulanta Judetean Bistrita-Nasaud si Directia de Sanatate Publica Bistrita-Nasaud, cu contributia Liceului Agricol Bistrita si SMURD si carora le multumim!

Regulamentul de organizare si desfasurare a Concursului „Sanitarii priceputi„ il puteti accesa aici http://www.isjbn.ro/upimg/REGULAMENT%20SANITARII%20PRICEPUTI%20FINAL-2016.pdf

Crucea Rosie Romana,
Filiala Judeteana Bistrita-Nasaud,
soc. & psih. Marius Moldovan – Director.