S-a derulat etapa nationala 2017 a concursului Sanitarii priceputi

In perioada 21 – 26 iulie 2017, Societatea Nationala de Cruce Rosie din Romania a organizat in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Sanatatii si Ministerul Administratiei si Internelor (Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta), Etapa Nationala a Concursului pentru Sanatate si Prim Ajutor “Sanitarii Priceputi”.

Competitia s-a desfasurat în Complexul de Agrement „Poiana Pinului” din judeţul Buzău.

La concurs au praticipat 220 elevi din clasele V-VIII, membrii ai 44 de echipaje câştigătoare ale fazei judeţene a competiţiei organizate de filialele SNCRR.

Juriul de concurs a fost format din dna. dr. Camelia Savu, dl dr. Dragos Beniamin, Vicepresedinte al Crucii Rosii Romane si dl Vladut Mihalache, Manager Program Prim Ajutor, reprezentanti ai SNCRR, dl plt. maj. Daniel Arsene, reprezentant IGSU, dna prof. Aurelia Ignatescu, reprezentant al MEN.

Castigatorii concursului au fost:

Locul I echipajul Scolii Gimnaziale „Alexandru Ciucurencu” din Tulcea

Locul II echipajul Scolii Gimnaziale nr. 1 din Buftea, jud. Ilfov

Locul III echipajul Şcolii Gimnaziale „Petre Ispirescu” Bucureşti, sector 1

Mentiunea I echipajul Scolii Gimnaziale „Coresi” din Targoviste, jud. Dambovita

Castigatorii au primit din partea organizatorilor premii constand in tichete cadou, cupe, medalii si diplome. De asemenea, s-au acordat (prin diplome) un numar de 7 mentiuni, conform Regulamentului de organizare a concursurilor educative care prevede acordarea unui procent de 25% premii din totalul echipajelor prezente.

Toate echipajele au primit diploma de participare si obiecte promotionale CRR.

Pe parcursul taberei au fost organizate: atelier de educatie pentru sanatate; atelier interventie in situatie de dezastru, karaoke, campionat de fotbal, concurs Miss si Mister, sesiuni de inviorare in fiecare dimineata, foc de tabara.

Felicitam colegii nostri din teritoriu care se implica atent in pregatirea elevilor participanti si acorda atentia cuvenita acestui concurs.

Multumim filialelor judetene de Cruce Rosie care au sprijinit Sediul Central in organizarea si desfasurarea concursului, precum si voluntarilor acestora.

Crucea Rosie Romana.