Protejati emblema Crucii Rosii! Salveaza vieti!

Buna tuturor! Apreciem entuziamul, daruirea, faptele bune si implicarea voluntara a tuturor membrilor, voluntarilor (cu contract de voluntariat) si contributia angajatilor si colaboratorilor nostri, asta facand din Crucea Rosie o organizatie exceptionala ce activeaza de peste 140 de ani in Romania, cu noi toti parte din aceasta frumoasa misiune.
Crucea Rosie are o emblema proprie care este compusa din 5 patrate de culoare rosie pe fundal alb, protejata prin lege la nivel national si international. Crucea Rosie isi deruleaza activitatea in tarile lumii -implicit in Romania- in baza unor acorduri internationale intre state si actioneaza prin Lege ca institutie auxiliara a statului/cu rol secundar in situatii de urgenta la dezastre pe timp de pace, iar in cazul unor conflicte armate, punem emblema la dispozitia armatei pentru a se putea interveni pe campul de lupta la salvarea de vieti.


Emblema Crucii Rosii este protejata prin lege in Romania si in lume, asa dupa cum si noi respectam utilizarea siglelor sau echipamentului altor institutii.
Cerem tuturor membrilor, angajatilor, colaboratorilor si voluntarilor Crucii Rosii Bistrita-N, ca in baza legii noastre, a statului, regulamentului privind folosirea emblemei si a parteneriatelor in vigoare sa foloseasca pe echipamentul de Cruce Rosie numai la activitatile proprii oficiale sau cele derulate in parteneriat baza unor contracte cu partenerii. Orice incalcare a legislatiei privind Crucea Rosie si folosirea emblemei noastre, situeaza persoana fizica si/sau juridica in afara cadrului legal si e pasibila a raspunde legal si noi vom sesiza organismele nationale si internationale in acest sens.
Cerem persoanelor fizice si/sau juridice sa nu utilizeze in nici o situatie -formal sau informal- orice tip de resursa materiala avand pe acesata emblema Crucii Rosii. Orice echipament care are imprimat pe aceasta emblema de Cruce Rosie poate fi utilizat doar de catre Crucea Rosie oriunde in lume.
Emblema Crucii Rosii este protejata international si utilizarea legala a aceasteia contribuie –prin salvatorii sai- la o interventie relevanta in situatii de urgenta la dezastre pe timp de pace, cat si in perioade de conflict armat, ceea ce are efect decisiv la salvarea de vieti omenesti si in actiunile umanitare.
Va multumim pentru ca respectati legislatia nationala si internationala cu privire la utilizarea emblemei si echipamentului Crucii Rosii. Salveaza vieti!

Marius Moldovan – director,
Crucea Rosie Romana, Filiala Judeteana B-N.