In aceasta luna, o noua grupa de „Surori de Cruce Rosie„ au incheiat pregatirea

In aceasta luna, o noua grupa de „Surori de Cruce Rosie„ au incheiat pregatirea pe componenta teoretica si practica in tehnica ingrijirii bolnavului in baza Legii romane, primind la absolvire Certificarea recunoscuta in spatiul european si instruiti fiind de catre d-na Lorena Puiu – Asistent Medical.
 
Crucea Rosie, continua inscrierile pentru derularea la Bistrita a unui nou curs de „Surori de Cruce Rosie„ pentru sesiunea 2019-2020.
Informatii despre costuri si intocmirea dosarului personal in vederea inscrierii puteti accesa aici: http://crucearosiebistrita.ro/incepem-inscrierile-pentru-cursul-de-surori-de-cruce-rosie/http://crucearosiebistrita.ro/incepem-inscrierile-pentru-cursul-de-surori-de-cruce-rosie/
 
Felicitari absolventilor!!! Multumim d-nei profesoare Maria Deac si Conducerii Liceului Sanitar din Bistrita pentru buna colaborare!
 
Crucea Rosie Romana, Filiala Bistrita-Nasaud.

Anunt organizatoric pentru Concursul „Sanitarii priceputi„

Anunt organizatoric pentru Concursul „Sanitarii priceputi„, destinat scolilor care vor participa cu echipaje formate din elevi de gimnaziu si/sau liceu din judetul Bistrita-Nasaud: 
– rugam scolile de gimnaziu si liceu, sa depuna/transmita urgent inscrierile pentru echipajele participante in etapa judeteana la Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-Nasaud, in atentia d-nei Insp. Prof. Aurelia Dan.

Info organizare pentru editia 2019: 
– data derulare Concurs: vineri, 24 mai
– ora de incepere Concurs: 11.00 AM
– locul de desfasurare Liceul Tehnologic Agricol din Bistrita, str. Tarpiului, nr. 21, Sala se Sport.

 

Regulamentul de organizare si desfasurare a Concursului „Sanitarii priceputi„ il puteti accesa aici https://crucearosiebistrita.ro/…/REGULAMENT-SANITARII-PRICE…

Info si resurse pentru echipaje, accesati aici https://crucearosiebistrita.ro/concursul-pentru-sanatate-…/…

Mult succes tuturor echipajelor!

Multumim pentru buna colaborare a institutiilor partenere: Inspectoratul Scolar Judetean Bistrita-N, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bistrita al jud. B-N, Directia de Sanatate Publica B-N, Serviciul de Ambulanta Judetean B-N si Liceului Tehnologic Agricol Bistrita.

Crucea Rosie Romana,
Filiala Judeteana Bistrita-Nasaud,
Dr. Andrea Ciuzan – Presedinte,
Psih. Marius Moldovan – Director.

“Sanitarii Priceputi” este singurul concurs de educatie pentru sanatate si prim ajutor care se desfasoara anual in scolile din Romania -cu participarea voluntara a elevilor- fiind un program cu o traditie de peste 50 de ani – si probabil – unul din concursurile cele mai populare si indragite de catre elevi pentru utilitatea lor.

Concurs județean „ÎNTINDE MÂNA ,PRIETENE!” ediția a IV a organizat de Liceul Tehnologic Agricol Bistrița și finanțat de Primăria Bistrița

Concurs județean „ÎNTINDE MÂNA ,PRIETENE!” ediția a IV a organizat de Liceul Tehnologic Agricol Bistrița și finanțat de Primăria Bistrița

Astăzi, 15.05.2019 la Liceul Tehnologic Agricol Bistrița s-a desfășurat Concursul judeţean „ÎNTINDE MÂNA ,PRIETENE !” ediţia aIV a, dedicat elevilor din învăţământul liceal și gimnazial din judeţul Bistrița –Năsăud, activitate cuprinsă în Calendarul Activităţilor Educative Judeţene 2019– poziţia 5 Program educațional –Inițiativă, antreprenoriat și educație ecologică , coordonatori proiect – prof. Belea Simona Maria ,prof.Mora Elena ,prof. Luca Adriana .
Acest proiect județean cuprinde două activități care au fost realizte în parteneriat cu :PRIMĂRIA BISTRIȚA,FILIALA BISTRIȚA NĂSĂUD A CRUCII ROȘIE și CJRAE BISTRIȚA
PRIMA ACTIVITATE-Campania ”Întinde mâna pentru o cauză bună” desfășurată in perioada 25 feb.-25 martie 
Si a doua activitate ”Concursul județean ”Întinde mâna,prietene!”desfășurat azi 15.05.2019 la Liceul Tehnologic Agricol Bistrița
La acest concurs au participat elevi și cadre didactice de la :
1. C.S.E.I. Lacrima
2. CSEI BECLEAN 
3. ȘCOALA GIMNAZIALĂ TUREAC
4. ȘCOALA GIMNAZIALĂ “LUCIAN BLAGA”
5. ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR.1 BISTRIȚA 
6. ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 4 BISTRIȚA
7. ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 7 Bistrița
8. ȘCOALA GIMNAZIALĂ LIVEZILE 
9. ȘCOALA GIMNAZIALĂ SÎNMIHAIU DE CÂMPIE 
10. LICEUL DE MUZICA “TUDOR JARDA” BISTRITA
11. LICEUL TEORETIC ”SOLOMON HALIȚĂ” SÎNGEORZ-BĂI
12. LICEUL TEORETIC SANITAR, BISTRITA
13. COLEGIUL NATIONAL „ANDREI MURESANU” BISTRITA
14. COLEGIUL TEHNIC INFOEL BISTRIȚA
15. LICEUL TEHNOLOGIC ”GRIGORE MOISIL” BISTRIȚA 
16. LICEUL TEHNOLOGIC” LIVIU REBREANU ”MAIERU
17. LICEUL DE MUZICĂ ”TUDOR JARDA” BISTRIȚA
18. LICEUL TEHNOLOGIC SPECIAL ”SFÂNTA MARIA” BISTRIȚA 
19. LICEUL TEHNOLOGIC SILVIC TRANSILVANIA ”NĂSĂUD”
20. LICEUL TEHNOLOGIC AGRICOL BISTRIȚA

Voluntarii și personalul angajat al Societății Naționale de Cruce Roșie din România sărbătoresc astăzi, Ziua Mondială a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii.

Voluntarii și personalul angajat al Societății Naționale de Cruce Roșie din România sărbătoresc astăzi, Ziua Mondială a Crucii Roșii și a Semilunii Roșii.
„Voluntarii și personalul nostru sunt activi zilnic la nivel național, iar ziua de 8 mai reprezintă momentul în care ei celebrează diferența pe care o fac răspunzând la nevoile comunităților mari și mici, ajutând oamenii să aibă o viață mai sigură și mai demnă”, a declarat cu această ocazie dl. Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roșii Române.
Crucea Roșie Română ajunge în fiecare an la mai mult de 600 000 de persoane, oferind asistență umanitară adaptată la nevoile comunităților din întreaga țară. De la intervenția și pregătirea populației în situații de dezastru, diseminarea valorilor umanitare, cursuri de prim ajutor, campanii de educație pentru sănătate până la programe sociale care acoperă în primul rând nevoile de baza ale populației vulnerabile, putem ajuta oamenii să se pregătească, să gestioneze și să se recupereze după un dezastru sau o criză. 
“Crucea Roșie Română se află în slujba poporului român încă din anul 1876. Voluntarii și personalul nostru au misiunea de a ajuta populația oriunde s-ar afla și prin orice situație de criză ar trece. Suntem peste tot acolo unde este nevoie de noi. Acesta este angajamentul nostru față de oameni și angajamentul nostru față de umanitate!”, a mai spus dl. Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roșii Române.
Voluntarii Crucii Roșii și Semilunii Roșii sunt oglinda diversității programelor de intervenție și de sprijin oferite de Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie la nivel mondial formată din 190 de Societăți Naționale, Comitetul Internațional al Crucii Roșii (ICRC) și Federația Internațională a Societăților Naționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC).
În acest an, Societățile Naționale din întreaga lume aniversează, de asemenea, 100 de ani de la înființarea IFRC, fondată de Societățile ce Cruce Roșie din Franța, Marea Britanie, Italia, Japonia și Statele Unite. IFRC – inițial cunoscută sub numele de Liga Societăților de Cruce Roșie, a fost creată pentru a prezerva, a împărtăși și a promova expertiza și cunoștințele dobândite în timpul intervențiilor umanitare din Primul Război Mondial și al epidemiei de gripă spaniolă. 
La un secol distanța, rețeaua Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie este formată din 190 de Societăți Naționale și altele în curs de înființare.
În România, Societatea Națională de Cruce Roșie Crucea Roșie este prezentă la nivel de teritoriu in fiecare județ, avem 47 de filiale județene și de sector ale municipiului București. 
Societatea Națională de Cruce Roșie din România este o organizație umanitară membră a Mișcării Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, auxiliară a autorității publice și abilitată prin lege să asigure asistență umanitară în caz de dezastre și să vină în sprijinul persoanelor vulnerabile, serviciile fiind acordate voluntar, imparțial și neutru. Organizația contribuie, prin programele desfășurate, la prevenirea și alinarea suferinței sub toate formele, protejează sănătatea și viața, promovează respectul față de demnitatea umană, fără nicio discriminare bazată pe naționalitate, rasă, sex, religie, vârstă, apartenență socială sau politică.

Umanitate, Imparțialitate, Neutralitate, Independență, Voluntariat, Unitate și Universalitate sunt principiile fundamentale ale Crucii Roșii Române care stau la baza tuturor acțiunilor sale.