Echipajele Sanitarilor priceputi compuse din elevi au concurat la etapa judeteana 2018

Astazi 25 mai 2017, de la ora 11.00, la Liceul Agricol din Bistriţa,in organizarea Crucii Rosii BN, cu sprijinul ISJ BN, ISU BN, DSP BN si SAJ BN, s-a derulat etapa judeţeană a Concursului Naţional SANITARII PRICEPUŢI.
Au participat -indrumate de catre profesori- 17 echipaje constituite din elevi, 10 de gimnaziu si 7 de liceu din mediul urban si rural din judetul Bistrita-Nasaud.

Locul intai la licee a fost castigat de catre echipajul de la C.N. „Andrei Muresanu„ din Bistrita, urmati fiind pe locul doi de catre C.N. „Petru Rares„ Beclean, iar pe locul trei s-a clasat echipajul de la C.N. „Liviu Rebreanu„ Bistrita.
Locul intai la licee a fost castigat de catre Liceul Tehnologic Tarlisua, pe locul doi s-a clasat Scoala Gimnaziala Sieu, iar pe locul trei s-a clasat echipajul de la Scoala Gimnaziala Stefan cel Mare Bistrita.

Citiți mai departe …

În satele izolate până și casele strigă după ajutor!

În satele izolate până și casele strigă după ajutor. Aproape prăbușite de povara anilor, aceste case adăpostesc încă bătrâni singuri, bolnavi, captivi ai săraciei. Voluntarii Crucii Roșii sau „îngerii în haine roșii”, așa cum îi numesc beneficiarii de fiecare dată când le deschid ușa, sunt întâmpinați cu multe lacrimi. Lacrimi de bucurie, lacrimi de neputință, lacrimi de deznădejde.

Citiți mai departe …

Informarea scolilor gimnaziale si de liceu pentru concursul Sanitarii priceputi, editia 2018

Informam scolile gimnaziale si de liceu din judetul Bistrita-Nasaud care intentioneaza sa participe la etapa judeteana, editia 2018, a Concursului National pentru educatie sanitara si prim ajutor „SANITARII PRICEPUTI„, ca acest concurs va avea loc conform urmatoarelor coordonate:
– Se va derula in data de 25 mai 2018, cu incepere de la ora 11.00 AM la Liceul Tehnologic Agricol din Bistrita http://www.agricolbistrita.ro/?page=contact
– Pentru informatii suplimentare, inscrierea scolilor in concurs si confirmarea de participare a institutiei scolare la etapa judeteana, va rugam sa contactati la ISJ BN pe doamna Insp. Prof. Aurelia Dan https://www.isjbn.ro/index.php?id=53

Citiți mai departe …

Prima ședință din acest an a Comitetului de Directie la sediul central al SNCRR

Recent a avut loc prima ședință din acest an a Comitetului de Directie la sediul central al Societății Naționale de Cruce Roșie din România.
Membrii Comitetului au discutat principalele direcții de acțiune ale programului organizației pentru următorul an.

Info aici: http://www.romaniaregala.ro/jurnal/custodele-coroanei-la-comitetul-director-al-crucii-rosii-romane/

Invata sa iti salvezi viata intr-o situatie de urgenta!

Crucea Rosie INCEPE un nou CURS de Prim Ajutor astazi, luni, 19 februarie 2018, de la ora 15.30 la sediul nostru din Bistrita, str. C.R. Vivu, bl. 6, parter, interfon 17.
Pentru inscrieri -fara a exista limita de varsta sau studii- continuati sa trimiteti zilnic mesaj prin SMS la numarul de telefon 0773.303.175, mesaj ce va contine nume/prenume si numarul dvs. de telefon mobil sau puteti sa va inscrieti si prin mesaj privat cu nume/prenume si numar de telefon mobil pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/crucearosie.bistrita.
Costul cursului este de 150 lei/persoana si include: 12 ore de pregatire teoretica in toate tipurile de traume si practica pe manechin cu traume, manual european de prim ajutor si Certficare europeana (dupa testare) in acord cu Ghidul european de prim ajutor si instructor calificat cu o vasta experienta in prim ajutor pentru salvarea vietii oamenilor. Cursul se deruleaza in baza Legii romane si a Ghidului European pe doua componente: pregatire interactiva teoretica cuprinzand toate tipurile de traume si practica pe manechin profesional cu traume.
Esti antrenant sa iti salvezi propria viata si sa salvezi vieti pana la sosirea echipajului medical de urgenta! Te antrenam sa iti salvezi propria viata si sa salvezi vieti. Participa si tu!
Pag 1 din 21123...1020...Ultima pagină»