Inscrieri pentru cursul de Surori de Cruce Rosie (infirmiera) recunoscut international

Crucea Roșie Bistrita-Nasaud continua înscrierile in vederea școlarizarii „Surorilor de Cruce Roșie„ pentru cursul care va începe în toamna anului 2018, având durata de 240 ore și în cadrul caruia cursantii vor invata tehnici teoretice și practice de îngrijire a bolnavului.
Absolventilor li se va elibera un certificat recunoscut de către Crucea Roșie în spațiul european.
Inscrierile se pot face prin depunerea dosarului de luni pana vineri intre orele 08-11 la sediul Crucii Rosii, loc. Bistrita, str. C.R. Vivu, bl. 6, sc. B, interfon 17.

Actiune social-umanitara destinata oamenilor cu nevoi speciale

Adevăratele probleme pot sa apara oricand pe parcursul vietii, iar munca voluntara ne face mai impliniti atunci cand le putem fi alaturi la greu celor in nevoie.

Actiune destinata oamenilor cu nevoi speciale in cadrul parteneriatului dintre Asociatia Filantropia Ortodoxa Bistrita-N, condusa de Preot Dr. Marius Pintican si Crucea Rosie Romana, Filiala Bistrita-N, Psih. Marius Moldovan – director.

Adunarea Generală Exraordinară a Crucii Roșii Române, derulata in Bucuresti – 2018

Recent, a avut loc la Adunarea Generală Exraordinară a Crucii Roșii Române, derulata in Bucuresti.
Peste 150 de oameni dedicați simbolului de Cruce Roșie au discutat despre trecutul, prezentul și viitorul acestei organizații umanitare.

În cadrul Adunării Generale Extraordinare a Crucii Roșii Române ce a avut loc în data de 23 iunie a.c. s-au întâlnit peste 150 de persoane dedicate principiilorfundamentale ale organizației noastre: umanitate, imparțialitate, neutralitate, independență, voluntariat, unitate și universalitate. Împreună au stabilit strategii de dezvoltare organizațională, au analizat raportul de activitate al anului precedent și au actualizat regulamentele de funcționare ale organizației.

Echipajele Sanitarilor priceputi compuse din elevi au concurat la etapa judeteana 2018

Astazi 25 mai 2018, de la ora 11.00, la Liceul Agricol din Bistriţa, in organizarea Crucii Rosii BN, cu sprijinul ISJ BN, ISU BN, DSP BN si SAJ BN, s-a derulat etapa judeţeană a Concursului Naţional SANITARII PRICEPUŢI.
Au participat -indrumate de catre profesori- 17 echipaje constituite din elevi, 10 de gimnaziu si 7 de liceu din mediul urban si rural din judetul Bistrita-Nasaud.

Locul intai la licee a fost castigat de catre echipajul de la C.N. „Andrei Muresanu„ din Bistrita, urmati fiind pe locul doi de catre C.N. „Petru Rares„ Beclean, iar pe locul trei s-a clasat echipajul de la C.N. „Liviu Rebreanu„ Bistrita.
Locul intai la scoli gimnaziale a fost castigat de catre Liceul Tehnologic Tarlisua, pe locul doi s-a clasat Scoala Gimnaziala Sieu, iar pe locul trei s-a clasat echipajul de la Scoala Gimnaziala Stefan cel Mare Bistrita.

Citiți mai departe …

În satele izolate până și casele strigă după ajutor!

În satele izolate până și casele strigă după ajutor. Aproape prăbușite de povara anilor, aceste case adăpostesc încă bătrâni singuri, bolnavi, captivi ai săraciei. Voluntarii Crucii Roșii sau „îngerii în haine roșii”, așa cum îi numesc beneficiarii de fiecare dată când le deschid ușa, sunt întâmpinați cu multe lacrimi. Lacrimi de bucurie, lacrimi de neputință, lacrimi de deznădejde.

Citiți mai departe …

Pag 1 din 21123...1020...Ultima pagină»