Se apropie etapa nationala a concursului Sanitarii priceputi 2017

Elevii echipajului de gimnaziu ai Liceului Tehnologic Tarlisua, indrumati de catre d-na prof. Simona Florea, va participa de maine la etapa nationala a Concursului de educatie sanitara si prim ajutor „Sanitarii priceputi„, care se va desfasura la Poiana Pinului in organizarea Crucii Rosii Romane.
Ati confirmat ca sunteti cei mai buni din judetul nostru in educatia sanitara de prim ajutor.
Va dorim mult, mult succes la etapa nationala a Concursului „Sanitarii priceputi„!!!

In urma derularii la Bistrita in luna mai a etapei judeţene a Concursului Naţional SANITARII PRICEPUŢI in organizarea Crucii Rosii Romane, Filiala Judeteana Bistrita-Nasaud si gazduita la Liceul Agricol, cu sprijinul ISJ BN, primul loc la scolile gimnaziale a fost castigat de catre Liceul Tehnologic Tarlisua, care s-a calificat in etapa nationala https://crucearosiebistrita.ro/sanitarii-priceputi-au-concurat-la-etapa-judeteana-2017/

35 de voluntari inimosi au slavat vieti prin asigurarea primului ajutor la peste 10000 de oameni care au realizat recordul mondial de la Nasaud

Ieri, inca o data, Crucea Rosie a contribuit la salvarea de vieti! La Nasaud, peste 10.000 de oameni imbracati in costum popular au participat la Ziua Costumului Popular pentru a stabili un nou record mondial si a intra in Cartea Recordurilor.
Astazi am fost 35 de inimosi colegi voluntari din Crucea Rosie Romana, Filiala BN, care s-au implicat activ si au contribuit in mod relevant la salvarea de vieti prin asigurarea serviciului de prim ajutor la peste 10.000 de persoane imbracate in costum popular la eveniment, impreuna cu d-na dr. Andrea Ciuzan, dl. psih. Marius Modovan si dl. dr. Rares Ciuzan.

Citiți mai departe …

8 mai Ziua Internationala a Crucii Rosii si Semilunii Rosii

București, 8 Mai 2017 — În fiecare an, la nivel mondial, Mișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie sprijină peste 160 de milioane de persoane, prin intermediul rețelei sale globale de aproximativ 17 milioane de voluntari și 450.000 de angajați.

Cele 190 de Societăți Naționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie existente la nivel mondial, salvează viețile a milioane de oameni aflați în situație de conflict, afectati de criză sau de dezastre naturale.

Citiți mai departe …

“Sanitarii Priceputi”, concursul pentru sanatate si prim ajutor pentru elevi!

“Sanitarii Priceputi” este singurul concurs pentru sanatate si prim ajutor care se desfasoara anual in scolile din Romania -cu participarea voluntara a elevilor- fiind un program cu o traditie de peste 50 de ani – si probabil – unul din concursurile cele mai polulare si indragite de catre elevi pentru utilitatea lor.

In 1962 concursul Sanitarii priceputi s-a nascut din necesitatea de a oferi copiilor si tinerilor cunostinte suplimentare celor primite in familie si la scoala, despre modul cum isi pot apara sanatatea, cum pot salva viata cuiva aflat in pericol, ca urmare a accidentelor si imbolnavirilor.

Citiți mai departe …

Grupul Carrefour dubleaza numarul magazinelor unde lansează alaturi de Crucea Rosie campania Banca de alimente

Grupul Carrefour dubleaza numarul magazinelor unde lansează alaturi de Crucea Rosie campania Banca de alimente.

Campania Banca de alimente se va derula in 63 de magazine ale Grupului Carrefour: 32 de hypermarketuri, 27 de supermarketuri Billa si 4 supermarekturi.

București, 20 Aprilie: Pentru al optulea an consecutiv, între 10 Aprilie si 10 Mai, Carrefour România, în parteneriat cu Crucea Roşie Română, organizează campania Banca de Alimente si o extinde în 63 de magazine ale grupului Carrefour: 32 de hipermarketuri, 27 de supermarketuri Billa si 4 supermarekturi Market, magazine Billa recent remodelate. Proiectul Crucii Roșii Române, Banca de Alimente, face parte din campania internațională de colectare de alimente, coordonată de Fundaţia Carrefour, care se desfășoară simultan în 10 țări în care grupul Carrefour este prezent. Astfel, pe parcursul întregii luni, oamenii pot dona alimente greu perisabile sau bani pentru persoanele și familiile defavorizate, prin intermediul urnelor special amplasate la casele de marcat și la ieșirea din magazine.

Proiectul umanitar Banca de Alimente a fost lansat de Crucea Roşie Română în anul 2009 ca o soluţie imediată de ajutorare a persoanelor fără venituri sau cu venituri foarte mici. Acesta constă în colectarea de alimente greu perisabile sub formă de donație de la clienții magazinelor partenere și distriburea acestora sub formă de pachete la domiciliul beneficiarilor. Pachetele cu alimente cântăresc, fiecare, cate 12 kg si conţin alimente de baza precum: ulei, zahăr, făină, mălai, orez, paste făinoase, conserve de carne sau peşte, conserve de legume, biscuiţi şi alte produse alimentare.

Citiți mai departe …

Pag 1 din 16123...10...Ultima pagină»