Articolele etichetate: Principesa Moștenitoare Margareta

Ziua Crucii Roșii Române

Ziua Crucii Roșii Române s-a desfășurat la Palatul „Elisabeta” din Bucuresti, reședința Președintelui Crucii Roșii Române, Majestatea Sa MARGARETA, Custodele Coroanei române.
La evenimentul ce a marcat cei 143 de ani de activitate umanitara neintrerupta ai organizației, din partea Filialei Judeteane Bistrita-Nasaud a participat dl. psih. Marius Moldovan in calitate de Director.

La multi ani!

Prima ședință din acest an a Comitetului de Directie la sediul central al SNCRR

Recent a avut loc prima ședință din acest an a Comitetului de Directie la sediul central al Societății Naționale de Cruce Roșie din România.
Membrii Comitetului au discutat principalele direcții de acțiune ale programului organizației pentru următorul an.

Info aici: http://www.romaniaregala.ro/jurnal/custodele-coroanei-la-comitetul-director-al-crucii-rosii-romane/

Principesa Moștenitoare, președinta Crucii Roșii Române, a fost distinsă cu Medalia de Aur a Semilunii Roșii Iordaniene

Alteța Sa Regala Principesa Moștenitoare Margareta, Președintele Societății Naționale de Cruce Roșie din România și Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roșii Române au vizitat recent Semiluna Roșie a Iordaniei. Aici s-au întâlnit cu Preşedintele Semilunii Roşii iordaniene, E.S. dl. dr. Mohammed Al-Hadid și cu membrii Comitetului Director. Cu ocazia vizitei, Principesa Moștenitoare, președinta Crucii Roșii Române, a fost distinsă cu Medalia de Aur a Semilunii Roșii Iordaniene.

Întâlnirea face parte din programul vizitei Alteţele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei și Principele Radu în Regatul Hașemit al Iordaniei. Custodele Coroanei și Principele Radu au fost însoțiți în vizita din Iordania de un grup de rectori ai universităților din România, condus de profesorul universitar Sorin Cîmpeanu, președintele Consiliul Național al Rectorilor, de secretarul de Stat din Ministerul Educației, Gigel Paraschiv, de președintele Comitetului Sportiv și Olimpic Român, Mihai Covaliu, precum și de directorul general al Crucii Roșii Române, Ioan Silviu Lefter.

Mesajul Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare Margareta transmis cu ocazia Zilei Internaționale a Voluntariatului

principesa_margareta_presedinte-crucea-rosie-romanaÎn cei 140 de ani de activitate, Crucea Roșie a transformat viața oamenilor și i-a mobilizat pentru a ajuta pe cei aflați în nevoie, pentru a schimba destine și a însufleți comunități. Proiectele Crucii Roșii cultivă prieteniile dintre oameni și dintre generații. Este un vis împlinit să avem peste 5500 de voluntari implicați în proiectele desfășurate de filialele Societății Naționale de Cruce Roșie. Îmi doresc ca tot mai mulți români să vă urmeze exemplul. Vă felicit și vă mulțumesc tuturor pentru devotamentul, implicarea și energia cu care îi ajutați pe cei mai puțin norocoși” este mesajul Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare Margareta, Președintele Societății Naționale de Cruce Roșie din România, transmis astăzi cu ocazia Zilei Internaționale a Voluntariatului.

Mesajul Președintelui Societății Naționale de Cruce Roșie din România Ziua Internațională a Crucii Roșii și Semilunii Roșii, 8 mai 2016

pagina_portret-ASR-Principesa-MargaretaMișcarea Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie sărbătorește astăzi peste 150 de ani de activitate umanitară.

În fiecare an, cele 190 de Societăți Naționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie ajută la nivel mondial milioane de oameni aflați în situație de conflict armat, afectati de criză sau de dezastre naturale.

Ziua de 8 mai este sărbătoarea celor 17 milioane de voluntari și aproape jumătate de million de angajați din întreagă lume ai Crucii Roșii și Semilunii Roșii, care contribuie la binele umanității. Ei sunt oamenii care se dedică pentru a ajuta persoanele vulnerabile din comunitățile în care trăiesc.

Citiți mai departe …