Pentru fiecare părinte, viața și sănătatea copiilor este în centrul atentiei, cu atat mai mult în zonele izolate

Pentru fiecare părinte, viața și sănătatea copiilor este în centrul atentiei, cu atat mai mult în zonele izolate unde aceștia locuiesc sau sunt în vacanță și unde salvatorii ajung cu greu datorita reliefului.
La Maieru, parinți și copii au asistat la o prezentare de prim ajutor spre vîrf de munte, conștientizând împreună importanta invațarii și acordarii primului ajutor pentru salvarea de vieți într-o situație de urgentă, pînă la sosirea unui echipaj medical.
Au invațat despre suportul psihologic, trusa de prim ajutor, apelul la 112, despre ceea ce poti sa faci si mai ales ce sa nu faci -daca nu sti- intr-o situatie de urgenta, despre resuscitarea cardio-pulmonara la bebelasi, adolescenti si adulti, dezobstructia cailor respiratorii, despre accidentul vascular-cerebral, pozitia de siguranta, despre infarctul miocardic, rolul defibrilatorului, evaluarea si salvarea unei victime. 


Probabil, cel mai impresionant moment a fost acela cand, unul dintre copii s-a oferit in mod voluntar de a juca rolul de victima pentru a fi salvat de propria mama!
Primul ajutor salveaza vieti daca înveți, la orice vârsta!
Pentru asta nu trebuie ca fiecare om să devină medic sau asistent medical, un prim pas este să urmezi cursul de prim ajutor prin Crucea Rosie in localitatea ta, iar daca iți place, ruta educationala medicală iti poate ideplini acest vis, pentru ca mai târziu copilul de azi, sa aspire in a ajunge cadrul medical ce ne va salva maine …parintii!
Felicitari tuturor parintilor și cadrelor didactice, autoritatilor care indruma copii, tineri sau elevi pentru a invăța despre cel mai important activ al vieții fiecaruia dintre noi: sănătatea!
Mulțumim colegilor medici, asistentilor medicali, paramedici, instructori si voluntarilor care contribuie prin educatie sau intervenția practica la salvarea de vieți la nivel județean!

Crucea Rosie Romana, Filiala Judeteana Bistrita-Nasaud,
Psih. Marius Moldovan – Director,
Paramedic Denis Gherasim – Coord. Adj. Mun. de Voluntari.