Recomandari in caz de furtuna intr-o situatie de urgenta!

Schimbarile climatice ne afecteaza si ne vor influenta viata. Este necesar sa invatam sa traim cu acestea si sa ne pregatim fiecare pentru salvarea propriei vieti si a celor din jur, in situatii de urgenta, fiind nevoie sa fim solidari in a ne ajuta si a ne adapta la evolutiile violente ale naturii.
Cateva recomandari inainte, in timpul si dupa o furtuna cu vant puternic:
A. Inainte si in timpul unei furtuni:
– informati-va permanent cu privire la starea vremii;
– adapostiti-va imediat intr-un imobil, de preferinta in subsolul blocului sau in beciul casei; Daca autoritatile recomanda, parasiti localitatea spre o alta zona mai sigura.

Citiți mai departe …

Fenomene meteo extreme in judetul Bistrita-Nasaud!

Fenomene meteo extreme in judetul Bistrita-Nasaud! Astazi a fost cod portocaliu la Bistrita si pe raza judetului, cu vijelii, ploaie, rafale de vant de 90 km/h. Din pacate sunt persoane decedate, raniti si s-au inregistrat insemnate pagube materiale pe raza judetului B-N.

Schimbarile climatice ne afecteaza si ne vor influenta viata. Este necesar sa invatam sa traim cu acestea si sa ne pregatim fiecare pentru salvarea propriei vieti si a celor din jur, in situatii de urgenta, fiind nevoie sa fim solidari in a ne ajuta si a ne adapta la evolutiile violente ale naturii.
Cateva recomandari inainte, in timpul si dupa o furtuna cu vant puternic:

Citiți mai departe …

Invata prim ajutor! Salveaza vieti!

Viața unei persoane accidentate depinde, într-o mare măsură, de momentul acordării primului ajutor și de priceperea celui care intervine primul la locul accidentului. Dacă te-ai aflat vreodată în situația de a primi sau de a acorda primul ajutor unei persoane, cu siguranță știi cat de important este un curs de prim ajutor.

Crucea Rosie Romana continua inscrierile cu caracter permanent pentru derularea la Bistrita a unui nou CURS interactiv de PRIM AJUTOR recunoscut la nivel european. Nu exista limita de varsta sau studii. Pentru inscrieri, continuati sa trimiteti zilnic mesaj prin SMS la numarul de telefon 0773.303.175, mesaj ce va contine nume/prenume si numarul dvs. de telefon mobil sau puteti sa va inscrieti si prin mesaj privat cu nume/prenume si numar de telefon mobil pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/crucearosie.bistrita.
Costul cursului este de 150 lei/persoana si include: 12 ore de pregatire teoretica si practica pe manechin cu traume, manual european de prim ajutor si Certficare europeana (dupa testare) in acord cu Ghidul european de prim ajutor.
Info aici: http://crucearosiebistrita.ro/am-inceput-inscrierile-iar-in-luna-mai-derulam-un-nou-curs-de-prim-ajutor-de-baza/
Invata! Salveaza vieti!

Astazi marcăm Ziua mondială a primului ajutor, inițiată de Federația Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie (FICR)

În fiecare an, peste 100 de societăți naționale de Cruce Roșie/Semilună Roșie marcheaza importanta salvarii de vieti pentru a conștientiza, în rândul opiniei publice, importanța acordării primului ajutor.

In 09 septembrie 2017, este aniversată Ziua mondială a primului ajutor, inițiată de Federația Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC), care a trecut această zi în calendarul său de evenimente în anul 2000, pentru a o celebra în a doua zi de sâmbătă a lunii septembrie.

IFRC consideră că primul ajutor trebuie să fie accesibil tuturor, inclusiv celor mai vulnerabili, și ar trebui să fie, de asemenea, o parte integrantă a unei abordări mai largi pentru dezvoltare.

Primul ajutor este un gest de umanitate, care face diferența între moarte și viață, dar și între indiferență și solidaritate, între apatie și acțiune.

Citiți mai departe …

Astazi se marcheaza Ziua Mondială de Prim Ajutor

Conform Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, la nivel mondial mai mulţi oameni mor din cauza leziunilor cauzate de accidentele la domiciliu decât de leziunile cauzate de accidentele rutiere. Accidentele domestice (cele care pot fi prevenite) reprezintă o problemă de sănătate publică la nivel mondial. Ziua Mondială de Prim Ajutor are ca scop atragerea atenției populației asupra importanței acordării primului ajutor și cunoașterii modului corect în care se face acesta.

Tema din acest an este acordarea primului ajutor în caz de accidente domestice și se referă la toate evenimentele neașteptate care pot apărea acasă și pot provoca răni sau deces.

„Cu cât sunt mai mulți oameni care știu să ofere primul ajutor, cu atât o să ne simțim cu toții în siguranță. Crucea Roșie Română organizează în permanență cursuri de prim ajutor, însă realitatea ne arată că, indiferent cât de mulți oameni am instruit, încă se întâmplă multe tragedii care puteau fi evitate prin tehnicile învățate la aceste cursuri”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roșii Române.

Citiți mai departe …

Pag 1 din 103123...102030...Ultima pagină»