Articolele etichetate: Marius Moldovan

Craciun luminat impreuna cu cei dragi, cu fapta si cu gandul alaturi de cei singuri!

Astazi, o parte a inimosilor voluntari de la Crucea Rosie, Filiala Bistrita-N au adus bucurie si mangaiere sufleteasca pentru seniori prin participarea la activitatea de colinde, daruind dulciuri si fructe, pentru beneficiarii Centrului rezidențial pentru persoane vârstnice ”Sfinții Ioachim și Ana” din Cușma ce apartine de Filantropia Ortodoxa Bistrita, condusa de Pr. Dr. Marius Pintican.
Cu emotie in glasul colindatorilor, rasplatiti cu aplauze din suflet de catre bunicii nostri, voluntarii au avut parte de momente unice, daruind si primind multa mangaiere sufleteasca.
Sa aveti un Craciun luminat impreuna cu cei dragi, cu fapta si cu gandul alaturi de cei singuri! Multumim pentru buna colaborare personalului de la Centrului rezidențial pentru persoane vârstnice Cusma, coordonat de catre dl. Ionut Dedean.
Activitatea a fost sprijinita de catre elevii clasei a XII-a A de la Colegiul Tehnic Grigore Moisil Bistrita, coordonati de prof. diriginte Adina Checiches, si elevi de la Colegiul Tehnic INFOEL Bistrita, coordonati de prof. Cristina Rusu si prof. Loredana Checiches.

Saptamana Solidaritatii salveaza vieti!

Colegiul National „Liviu Rebreanu„ Bistrita a initiat recent activitatea „Saptamana Solidaritatii„, derulata cu implicarea voluntarilor Crucii Rosii Romane-Filiala Bistrita-N si in urma careia s-au colectat alimente greu perisabile pentru persoanele nevoiase! Prin proiectul Banca de alimente al Crucii Rosii Romane derulat la nivel local -in baza parteneriatului existent- ne-am implicat cu toții într-o noua activitate umanitara prin care s-au colectat și directionat alimente de către Colegiul National „Liviu Rebreanu„din Bistrita, direct spre Cantina sociala Sfânta Filofteia, Centrele Rezidentiale pentru persoane varstnice de la Cusma, Tirlisua si Maieru, ce apartin Asociatiei Filantropia Ortodoxa Bistrita-Nasaud, coordonate de

Citiți mai departe …

Banca de alimente, o mână de ajutor întinsă oamenilor nevoiasi, in parteneriat cu Liceul Tehnologic Agricol Bistrita !

Liceul Tehnologic Agricol Bistrița în parteneriat cu Filiala Bistrița-Năsăud a Crucii Roșie,
derulează Campania ”BANCA DE ALIMENTE ”, în cadrul Săptămâni Educației Globale care are ca tema ”Lumea mea depinde de noi ”.

Și tu poți ajuta persoanele care suferă de foame printr-un gest simplu:dăruiește alimente greu perisabile și oferă puțină bucurie celor care trăiesc în sărăcie!

La încheierea campaniei social-umanitare alimentele colectate le vom dona integral cantinei
FILANTROPIA de lângă Protopopiatul Bistrița.

 

 

 

Liceul Tehnologic Agricol Bistrița,                                      Crucea Rosie Romana – Filiala Bistrita-N,

prof. Somina BELEA – Director,                                            psih.  Marius Moldovan – Director

Prof. VEREȘ Liliana – Director Adjunct.

Prof. MORA Elena Mihaela – Consilier Educativ.

Educatie de prim ajutor la Dumitra

In baza parteneriatului incheiat, Crucea Rosie Romana, Filiala Bistrita-N a sustinut o prima etapa a unui curs interactiv de prim ajutor la Scoala Gimnaziala din Dumitra, unde a participat și echipajul de „Sanitari priceputi„ in prezenta unor profesori.
Multumim pentru buna colaborare echipei manageriale a Scolii Gimnaziale din Dumitra, ce a fost reprezentata prin dl. Rosu Iuliu Eugen in calitate de Director si d-na Avram Claudia in calitate de Director adjunct.
 
Educatia de prim ajutor îți salvează viața și înveți sa salvezi vieti! Participa si tu la cursurile de prim ajutor http://crucearosiebistrita.ro/am-inceput-inscrierile-iar-in-luna-mai-derulam-un-nou-curs-de-prim-ajutor-de-baza/
 
Crucea Rosie Romana, Filiala Bistrita-N,
Alin Ciubancan – Instructor & Coordonator judetean de voluntari,
Adrian Pintiliescu – Instructor & Coordonator judetean adjunct de voluntari,
psih. Marius Moldovan – Director.

Oamenii si faptele lor, scriu istoria Crucii Rosii

Nicolae Balcescu era de parere ca istoria este cea dintai carte a unei natiuni. Recent, a avut loc o intalnire informala intre dl. ing. Vasile Moldovan, VicePresedintele Crucii Rosii Romane, Filiala Bistrita-N si dl. psih. Marius Moldovan, directorul Crucii Rosii, Filiala B-N, intalnire ce a avut in centrul discutiei, frumoasa si indelungata istorie a Crucii Rosii Romane.
Cu acest prilej, dl. Vicepresedinte Vasile Moldovan a donat cartea „Crucea Rosie Romana aproape o poveste …„ scrisa de catre dl. Nicolae Nicoara, care a asigurat presedintia Crucii Rosii in Romania pentru perioada 1990 – 2002.
Crucea Rosie Romana, Filiala B-N isi pretuieste istoria si oamenii care au contribuit la constructia organizatiei, precum si actuala generatie face parte din aceasta fumoasa poveste.
Dl. VicePresedinte Vasile Moldovan, a fost Presedinte al Crucii Rosii Romane Filiala Bistrita-N si Primar al Municipiului Bistrita, caruia ii multumim pentru donarea cartii, ce face acum parte din biblioteca filialei, contand in continuare pe contributia si experienta dansului la dezvoltarea institutionala a Crucii Rosii la nivel judetean!