Articolele etichetate: Marius Moldovan

Pentru fiecare părinte, viața și sănătatea copiilor este în centrul atentiei, cu atat mai mult în zonele izolate

Pentru fiecare părinte, viața și sănătatea copiilor este în centrul atentiei, cu atat mai mult în zonele izolate unde aceștia locuiesc sau sunt în vacanță și unde salvatorii ajung cu greu datorita reliefului.
La Maieru, parinți și copii au asistat la o prezentare de prim ajutor spre vîrf de munte, conștientizând împreună importanta invațarii și acordarii primului ajutor pentru salvarea de vieți într-o situație de urgentă, pînă la sosirea unui echipaj medical.
Au invațat despre suportul psihologic, trusa de prim ajutor, apelul la 112, despre ceea ce poti sa faci si mai ales ce sa nu faci -daca nu sti- intr-o situatie de urgenta, despre resuscitarea cardio-pulmonara la bebelasi, adolescenti si adulti, dezobstructia cailor respiratorii, despre accidentul vascular-cerebral, pozitia de siguranta, despre infarctul miocardic, rolul defibrilatorului, evaluarea si salvarea unei victime. 

Citiți mai departe …

Ziua Crucii Roșii Române

Ziua Crucii Roșii Române s-a desfășurat la Palatul „Elisabeta” din Bucuresti, reședința Președintelui Crucii Roșii Române, Majestatea Sa MARGARETA, Custodele Coroanei române.
La evenimentul ce a marcat cei 143 de ani de activitate umanitara neintrerupta ai organizației, din partea Filialei Judeteane Bistrita-Nasaud a participat dl. psih. Marius Moldovan in calitate de Director.

La multi ani!

O frumoasa poveste din inima pentru inimi

Eu, tu, voi, noi … aducem …mult, infinit de multa bucurie in sufletul bunicilor si tinerilor pe care-i vizitam la Centrele pentru varstnici sau pentru persoane cu nevoi speciale. Si asta, se simte, se traieste si se vede dincolo de poze sau de cuvinte. Dar, pana sa aibe incredere sa-i vizitam, sa glumim impreuna cu ei, sa le aducem un strop de fericire …a fost o frumoasa poveste de deschidere a lor catre a ne accepta cu drag, pe noi si alti parteneri ca sa facem parte din viata lor, ori de cate ori suntem acolo, langa sufletul lor. Tot acest proces de constructie de incredere, Crucea Rosie Bistrita-N l-a inceput in anul 2016 impreuna cu Asociatia Filantropia Bistrita. Primul voluntar am fost eu, apoi tu si tu si tu si noi 🤗. Poate in 2016, nu erai voluntar la Crucea Rosie, poate da. …Important este ca acesti oameni frumosi, care odata au fost de varsta mea sau a ta, ne spun astazi: „va multumim si va mai asteptam!”. Asta le prelungeste si salveaza viata! Ce te poate face sa fi mai implinit, cand poti sa te duci acasa dupa o zi de munca si sa spui: „mama, tata, dragi frati, astazi am salvat vieti”?!?!?.

Citiți mai departe …

Cu drag de tine …voluntara speranta!

Eu, tu, voi, noi … aducem …mult, infinit de multa bucurie in sufletul bunicilor si tinerilor pe care-i vizitam la Centrele pentru varstnici sau pentru persoane cu nevoi speciale. Si asta, se simte, se traieste si se vede dincolo de poze sau de cuvinte. Dar, pana sa aibe incredere sa-i vizitam, sa glumim impreuna cu ei, sa le aducem un strop de fericire …a fost o frumoasa poveste de deschidere a lor catre a ne accepta cu drag, pe noi si alti parteneri ca sa facem parte din viata lor, ori de cate ori suntem acolo, langa sufletul lor. Tot acest proces de constructie de incredere, Crucea Rosie Bistrita-N l-a inceput in anul 2016 impreuna cu Asociatia Filantropia Bistrita. Primul voluntar am fost eu, apoi tu si tu si tu si noi 🤗. Poate in 2016, nu erai voluntar la Crucea Rosie, poate da. …Important este ca acesti oameni frumosi, care odata au fost de varsta mea sau a ta, ne spun astazi: „va multumim si va mai asteptam!”. Asta le prelungeste si salveaza viata! Ce te poate face sa fi mai implinit, cand poti sa te duci acasa dupa o zi de munca si sa spui: „mama, tata, dragi frati, astazi am salvat vieti”?!?!?.

Citiți mai departe …

Voluntarii aduc multa caldura sufleteasca si bucurie in inimile bunicilor

Odata cu primii fulgi de zapada, voluntari inimosi au adus multa caldura sufleteasca si bucurie in inimile bunicilor de la Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice din Cusma in cadrul parteneriatului dintre Asociatia Filantropia Ortodoxa Bistrita-N, condusa de Preot Dr. Marius Pintican si Crucea Rosie Romana, Filiala Bistrita-N, Psih. Marius Moldovan – director.