Articolele etichetate: Marius Moldovan

Pregatim comunitatile locale pentru schimbarile climatice

In contextul schimbarilor climatice, in baza parteneriatului existent, Crucea Rosie Bistrita-Nasaud a furnizat la Scoala Gimnaziala din Dumitra o noua serie de cursuri de preventie si pregatire pentru dezastre, destinate unor grupe constituite din voluntari, elevi si cadre didactice.
Am remarcat buna colaborare si prezenta la curs a echipei manageriale a Scolii Gimnaziale din Dumitra, ce a fost reprezentata prin dl. Rosu Iuliu Eugen in calitate de Director si d-na Avram Claudia in calitate de Director adjunct.
Am salutat participarea d-lui Balajan Gheorghe in calitate de Primar, a voluntarilor de la SVSU Dumitra si sprijinul acordat de Politia din Dumitra.

Citiți mai departe …

Crucea Rosie dezvolta colaborarea cu Scoala Gimnaziala din Dumitra prin voluntariat activ

In urma deschiderii comunitatii locale din Dumitra către implicarea în activitati social-umanitare, recent, Crucea Roșie Romana, Filiala Bistrita-N a incheiat un Protocol de colaborare cu Scoala Gimnaziala Dumitra, prin care vom derula în timp o serie de activități comune destinate nevoilor cetatenilor, urmând a se constitui un grup de voluntari locali, a se derula un curs de preventie si pregatire pentru dezastre, a se realiza activități social-umanitare prin colectarea de alimente pentru nevoiasi, a se furniza un curs de instruire in prim ajutor pentru salvarea de vieți, a se realiza pregatirea sanitarilor priceputi, a genera activități voluntare active cu rol educational si de impact pentru oameni.

Citiți mai departe …

Recent am continuat derularea unor Cursuri de preventie si pregatire pentru dezastre catre populatie

In contextul schimbarilor climatice, in baza parteneriatului existent, Crucea Rosie Bistrita-N a furnizat recent la Liceul Tehnologic Lechinta un noua serie de cursuri de preventie si pregatire pentru dezastre, destinate unor grupe constituite din voluntari, elevi si cadre didactice.
Am remarcat din nou buna colaborare si prezenta la curs a echipei manageriale a liceului, ce a fost reprezentata prin d-na prof. Baciu Oana Raluca si d-na prof. Camelia Florian.
Educatia continua de prim ajutor, complementara cu cea de preventie si pregatire pentru o situatie de urgenta, poate salva vieti.
Invata sa acorzi primul ajutor in caz de conditii meteo extreme si schimbari bruste de temperatura! Salveaza vieti! Info despre curs accesati aici http://crucearosiebistrita.ro/am-inceput-inscrierile-iar-in-luna-mai-derulam-un-nou-curs-de-prim-ajutor-de-baza/
 
Crucea Rosie Romana,
Filiala Bistrita-Nasaud.

Tabara de pregatire si interventie la dezastre pentru voluntari

În periaoada 21-27 august 2017, Crucea Roșie Romana organizeaza la Valea Ierii, jud. Cluj o tabara internațională de pregătire în situații de urgența la dezastre cu participarea voluntarilor cu vârsta peste 18 ani.
Din partea Crucii Rosii, Filiala Bistrita-N -in limita locurilor disponibile- participa colegii voluntari Malina Dunca și Ionel Zbinca.
Voluntarii vor beneficia de pregătire teoretica si exerciții practice de intervenție la dezastre din partea unor instructori romani și italieni.
Crucea Roșie Romana are atributii ca organizatie auxiliara în interventii în situații de urgența unde își indeplineste rolul secundar în baza Ordonantei de Urgența a Guvernului Nr. 577 din anul 2016 a Managementului situatiilor de urgența https://crucearosiebistrita.ro/hg-nr-557-informare-legislativa-cu-privire-la-managementul-tipurilor-de-risc-si-competentele-comandantului-actiunii-si-comandantului-interventiei-privind-sistemul-national-de-management-al-situatii/

psih. Marius Moldovan – director.                  ing. Alin Ciubancan – Coordonator Jud. de Voluntari.

Solidaritate sociala a locuitorilor din Dumitra pentru nevoiasii din Bistrita

Comunitatea credinciosilor din comuna Dumitra este solidara cu persoanele nevoiase! Prin proiectul Banca de alimente al Crucii Rosii Romane derulat la nivel local -in baza parteneriatului existent- am sprijinit încă o activitate umanitara prin care s-au furnizat alimente pentru Cantina sociala Sfânta Filofteia ce apartine Asociatiei Filantropia Ortodoxa Bistrita-Nasaud cooordonata de către preotul Marius Pintican, unde servesc masa de prânz, zilnic, de luni până vineri, un număr de circa 80 de persoane aflate în situații de dificultate sociala de pe raza municipiului Bistrița.
Prioritate au aici, copiii orfani, cei proveniți din familii monoparentale, familiile numeorase aflate în situație de criză sociala, persoanele vârstnice cu venituri reduse, tinerii care urmează cursuri de zi la instituţiile de învăţământ ce funcţionează în condiţiile legii, până la terminarea acestora, persoanele cu handicap și orice persoană care, temporar, nu realizează venituri.

Citiți mai departe …