Articolele etichetate: Ioan Silviu Lefter

Intalnirea de lucru anuala a directorilor din Crucea Rosie Romana

La Baza nationala de pregatire de prim ajutor si interventie in situatii de urgenta de la Valea Ierii, saptamana aceasta s-a derulat intalnirea de lucru anuala a directorilor din Crucea Rosie Romana, in cadrul careia s-au abordat subiecte privind legislatia, schimbul de bune practici intre filiale, lucrul in retea, cultura organizationala, situatia internationala si lucrul cu voluntarii.
Dupa deschiderea oficiala realizata de catre dl. Ioan Silviu Lefter, Directorul general al Crucii Rosii Romane, colegii din sediul central au sustinut ateliere de lucru pe subiecte specifice.
Din partea Filialei Bistrita a Crucii Rosii a participat dl. Marius Moldovan in calitate de director.

Prima ședință din acest an a Comitetului de Directie la sediul central al SNCRR

Recent a avut loc prima ședință din acest an a Comitetului de Directie la sediul central al Societății Naționale de Cruce Roșie din România.
Membrii Comitetului au discutat principalele direcții de acțiune ale programului organizației pentru următorul an.

Info aici: http://www.romaniaregala.ro/jurnal/custodele-coroanei-la-comitetul-director-al-crucii-rosii-romane/

Principesa Moștenitoare, președinta Crucii Roșii Române, a fost distinsă cu Medalia de Aur a Semilunii Roșii Iordaniene

Alteța Sa Regala Principesa Moștenitoare Margareta, Președintele Societății Naționale de Cruce Roșie din România și Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roșii Române au vizitat recent Semiluna Roșie a Iordaniei. Aici s-au întâlnit cu Preşedintele Semilunii Roşii iordaniene, E.S. dl. dr. Mohammed Al-Hadid și cu membrii Comitetului Director. Cu ocazia vizitei, Principesa Moștenitoare, președinta Crucii Roșii Române, a fost distinsă cu Medalia de Aur a Semilunii Roșii Iordaniene.

Întâlnirea face parte din programul vizitei Alteţele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei și Principele Radu în Regatul Hașemit al Iordaniei. Custodele Coroanei și Principele Radu au fost însoțiți în vizita din Iordania de un grup de rectori ai universităților din România, condus de profesorul universitar Sorin Cîmpeanu, președintele Consiliul Național al Rectorilor, de secretarul de Stat din Ministerul Educației, Gigel Paraschiv, de președintele Comitetului Sportiv și Olimpic Român, Mihai Covaliu, precum și de directorul general al Crucii Roșii Române, Ioan Silviu Lefter.

Eveniment destinat Reginei Maria: sesiunea omagială „Regina Soldat”

Saptămâna aceasta directorul general al Crucii Roșii Române, dl Ioan Silviu Lefter a fost prezent la sesiunea omagială „Regina Soldat” organizată de Asociația România Culturală în Aula Magna a Academiei de Studii Economice din București.

Cu un veac în urmă, în timpul Primului Război Mondial, Regina Maria, a vrut să se identifice cu suferința poporului român, implicându-se intens în serviciul sanitar, organizând spitale de campanie, cantine sociale, adăposturi pentru sărmani, depozite de alimente și nu numai. Este singura Suverană care, în acele vremuri grele, nu a cunoscut frica de gloanțe, de bombe și nici măcar de epidemii, ea fiind văzută zilnic în spitalele de campanie pentru a-i alina pe cei suferinzi, a împărți medicamente, mâncare și pături soldaților răniți sau bolnavilor de tifos. și nu s-a oprit aici! Îmbrăcată în nelipsita uniformă de soră medicală, Regina Maria a mers chiar și pe front, coborând fără frică în ‘tranșeele morții’ pentru a-și încuraja soldații! Pentru atitudinea sa curajoasă din timpul Primului Război Mondial, generalul Prezan a decorat-o cu medalia de război — Virtutea Militară clasa I, iar contele de Saint Aulaire — Ministrul Franței în România, i-a dăruit Medalia de aur a Epidemiilor și Crucea de Război (La Croix de Guerre). De atunci, Regina noastră a fost numită și REGINA SOLDAT!

 

În cadrul evenimentului omagial au luat cuvântul E. S. Ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummel, Ambasadorul Cultural Onu-Geneva, George Călin, Șeful Statului Major General al Armatei, generalul Nicolae Ciucă, Dan Niculăescu, Secretar de Stat—Ministerul Afacerilor Externe, Alexandru Pugna, Secretar de Stat — Ministerul Culturii și Identității Naționale, prof. univ. dr. Dorel Paraschiv, Prorector ASE, Ioan Silviu Lefter, Directorul general al Societății Naționale de Cruce Roșie, prof. univ. dr. Sergiu Iosipescu, prof. univ. dr. Ioan Bulei, Dr. Ștefania Dinu, Directorul Muzeului Național Cotroceni, Dr. Narcis Dorin Ion, Directorul Muzeului National Peleș și Anca Beatrice Todireanu, Președintele Asociației România Culturală.

Ziua de 4 iulie este momentul în care celebrăm curajul și devotamentul celor care au contribuit la misiunea noastră umanitară

Ziua de 4 iulie este momentul în care celebrăm curajul și devotamentul tuturor celor care au contribuit la misiunea noastră umanitară. Unită într-un singur gând, acela de
a alina suferința umană, fiecare generație de voluntari s-a adaptat nevoilor și
provocărilor cărora a trebuit să le facă față țara noastră. De la an la an, pe timp de
pace sau în vreme de război, Crucea Roșie Română a căutat soluții pentru a veni în
ajutorul celor mai vulnerabili, fiind mereu în prima linie a sprijinului umanitar.
Amintim astfel, contribuția surorilor de Cruce Roșie care au alinat suferința răniților
și bolnavilor în timp de război, care au tratat copii, tineri și bătrâni în timpul
epidemiilor de malarie, holeră, tifos și tuberculoză și care au contribuit la reîntregirea
familiilor separate de război sau de regimul opresiv. Nu-i uităm, de asemenea pe
voluntarii care au distribuit hrană persoanelor ce sufereau de foame, au construit
adăposturi pentru cei ce au rămas fără case în urma inundațiilor, cutremurelor,
războiului sau au împărțit haine și pături pentru a asigura căldură în timpul frigului
extrem. Principiile fundamentale ale Crucii Roșii: Umanitate, Imparțialitate,
Neutralitate, Independența, Voluntariat, Unitate și Universalitate i-au motivat
pe toți acei care au contribuit la indeplinirea misiunii umanitare a
organizației.

Citiți mai departe …