Hai la Curs de Prim ajutor! Invata sa iti salvezi viata! Esti pregatit sa salvezi vieti!

Crucea Rosie Romana, Filiala Bistrita-N continua inscrierile pentru persoane fizice si juridice, in vederea organizarii la Bistrita si oriunde in judet – conform Legii- a Cursului de prim ajutor de baza recunoscut in spatiul european.Va oferim: pregatire teoretica interactiva on-line de prim ajutor in pierderea cunostintei, stop cardio-respirator, hemoragii, luxatii, entorse, fracturi, arsuri in caz de electrocutare sau insolatie, inec sau sufocare cu un corp strain, cu instructor calificat, pregatire practica fata in fata pe manechin cu traume si un Manual de Prim Ajutor tiparit color. Nu exista limita de varsta sau studii!
La finalul cursului (dupa testare), fiecare cursant va primi un Certificat de absolvire.
Taxa de participare la curs: 200 lei/persoana fizica si 300 lei/participant/persoana juridica se achita si constituie incrierea  la curs, prin tranfer bancar/on-line utilizand urmatoarele info:

Beneficiar: Societatea Nationala de Cruce Rosie din Rosmania, Filiala Bistrita-Nasaud

Cont in LEI deschis la Banca: BCR Bistrita: RO19RNCB0038045899570001

Cod fiscal: 15527816

Emitem chitanta fiscala, factura fiscala/incheiem contract persoane juridice;


certificat_prim-ajutor_crucea_rosie_romanaDurata cursului este de 12 ore (teorie+practica) si se deruleaza flexibil  in functie de cerintele cursantilor.
Pentru prelucrarea datelor, dupa efectuarea platii utilizand datele bancare de mai sus, va rugam sa ne trimiteti foto dupa buletin prin mesaj prin WhatsApp la numarul de telefon 0773.303.175 si adresa personala de e-mail a cursantului pentru a primi de la instructor un link-ul de conectare la platforma on-line de derulare curs.

Persoanele inscrise la curs vor fi contactate telefonic prin SMS sau cu mesaj pe WhatsApp de catre instructor  si li se va preciza locul, ziua si ora de incepere a cursului.

– pentru derularea componentei teoretice a cursului de prim ajutor iti trebuie o conexiune stabila la internet (recomandabil 4G+ sau calblu/wireless). Instructorul
-Primestl link si parola de la instructor, apoi te conectezi pentru partea de teorie interactiva on-line in direct pe internet (iti trebuie telefon cu camera si conexiune internet);
– curs practic fata in fata: primesti info electronic cu data, ora si locul proprogramarii;
– Masuri eliminatorii de la curs: lipsa mastii faciale (recomandabil si manusi) si refuzul de a complecta declaratie sau masurarea temperaturii;
  -Dai test si in urma asbsolvirii primesti Cerificat;

Componenta practica: cursantii se prezinta cu masca protectie si doua manusi la sala de curs in ziua, ora si la adresa indicata de catre organizator prin mesaj pe telefon;

-complecteaza si semneaza formular pe propria raspundere in context de pandemie si i se masoara temperatura corporala cu termometru cu laser la distanta;
– La curs se asigura dezinfectanti suprafete, acces grup sanitar pentru splalarea mainilor cu apa si sapun;
-pentru a evita contactul cu bani potential infectati.

FirstAid-logoAici inveti sa iti salvezi propria viata, sa salvezi viata altora si a celor dragi din familie, fiind pregatit/a pentru acordarea primului ajutor si mentinerea victimei in viata pana la sosirea echipajului medical. Programul cursului se deruleaza în acord cu Ghidul european de prim ajutor, Standardul ISO 9001 și conține componenta tehnico-teoretica interactiva și componenta practica pe echipamente profesionale cu traume avand referință la resuscitarea cardiopulmonară, siguranța salvatorului, acordarea primului ajutor în caz de plăgi, fracturi, temperaturi extreme, arsuri, insolații, electrocutarea, degerături și hipotermia, coma diabetică, atacul cerebral, convulsiile sau intoxicatii cât și triaj victime.

Societatea Națională de Cruce Roșie din Romania este abilitata prin Legea 139/1995 actualizata cu Legea 524/2004, lit. „k) sa organizeze [..] cursuri de prim ajutor, obligatorii, pentru categoriile profesionale expuse riscurilor de accident.” în calitate de ofertant de servicii de formare în domeniu primului ajutor de baza.
Crucea Rosie Romana este Certificata conform sistemului de management al calitatii ISO 9001 pentru organizarea de cursuri.
Crucea Rosie Romana deruleaza cursul de prim ajutor conform certificarii Centrului European de Referinta pentru Educatie in Prim Ajutor, oferind fiecarui cursant un Manual european de prim ajutor tiparit color si un Certificat in acord cu Ghidul european de prim ajutor.

Mai multe despre cursul de prim ajutor derulat la nivelul Filialei Judetene Bistrita-N al Crucii Rosii puteti accesa aici:
– persoane fizice: http://crucearosiebistrita.ro/am-inceput-inscrierile-iar-in-luna-mai-derulam-un-nou-curs-de-prim-ajutor-de-baza/ ;
– persoane juridice: http://crucearosiebistrita.ro/organizam-curs-de-prim-ajutor-pentru-angajatori-conform-legii-ssm/.

Invata sa acorzi primul ajutor! Salveaza vieti.

Crucea Rosie Romana,

Filiala Judeteana Bistrita-Nasaud,

soc. & psih. Marius Moldovan – Director.