Informarea, educarea și pregatirea populatiei în acordarea primului ajutor salvează vieți oriunde si oricând

Lorena, Alina, Bianca G, Bianca L, Alin, Adrian, Luca, Darius, Monica, Rodica, Nicolae, Rareș, Tania, Tincuța sau Laura. Sunt doar o mica parte din inimoșii medici, asistenti medicali, psihologi, instructori, salvatori in apa, profesori, voluntari si toți la un loc, parte din echipa Crucii Roșii Române, Filiala Bistrița-Nasaud. 
Împreuna cu ei, am antrenat in aceasta lună peste 1500 de copii, școlari, liceeni, studenți, adulți, bunici, cadre didactice in acordarea primului ajutor și care sunt mai pregătiți în salvarea de vieți în comunități, pe raza județului nostru, pentru oameni, într-o situație de urgență PÂNĂ la sosirea unui echipaj medical.
Informarea, educarea și pregatirea populatiei în acordarea primului ajutor salvează vieți oriunde si oricând, indiferent de vârstă sau studii, reduc costurile pentru sistemul medical, daca instituțiile, administrația publica și mediul privat vor investi in acordarea primului ajutor acordat unei victime si astfel Crucea Roșie își va mări contribuția la salvarea de vieti umane până sosește ambulanța.

Dr. Andrea Ciuzan – Președinte, 
Psih. Marius Moldovan – Director.