Recomandari in caz de furtuna intr-o situatie de urgenta!

Schimbarile climatice ne afecteaza si ne vor influenta viata. Este necesar sa invatam sa traim cu acestea si sa ne pregatim fiecare pentru salvarea propriei vieti si a celor din jur, in situatii de urgenta, fiind nevoie sa fim solidari in a ne ajuta si a ne adapta la evolutiile violente ale naturii.
Cateva recomandari inainte, in timpul si dupa o furtuna cu vant puternic:
A. Inainte si in timpul unei furtuni:
– informati-va permanent cu privire la starea vremii;
– adapostiti-va imediat intr-un imobil, de preferinta in subsolul blocului sau in beciul casei; Daca autoritatile recomanda, parasiti localitatea spre o alta zona mai sigura.

Citiți mai departe …

Fenomene meteo extreme in judetul Bistrita-Nasaud!

Fenomene meteo extreme in judetul Bistrita-Nasaud! Astazi a fost cod portocaliu la Bistrita si pe raza judetului, cu vijelii, ploaie, rafale de vant de 90 km/h. Din pacate sunt persoane decedate, raniti si s-au inregistrat insemnate pagube materiale pe raza judetului B-N.

Schimbarile climatice ne afecteaza si ne vor influenta viata. Este necesar sa invatam sa traim cu acestea si sa ne pregatim fiecare pentru salvarea propriei vieti si a celor din jur, in situatii de urgenta, fiind nevoie sa fim solidari in a ne ajuta si a ne adapta la evolutiile violente ale naturii.
Cateva recomandari inainte, in timpul si dupa o furtuna cu vant puternic:

Citiți mai departe …

Invata prim ajutor! Salveaza vieti!

Viața unei persoane accidentate depinde, într-o mare măsură, de momentul acordării primului ajutor și de priceperea celui care intervine primul la locul accidentului. Dacă te-ai aflat vreodată în situația de a primi sau de a acorda primul ajutor unei persoane, cu siguranță știi cat de important este un curs de prim ajutor.

Crucea Rosie Romana continua inscrierile cu caracter permanent pentru derularea la Bistrita a unui nou CURS interactiv de PRIM AJUTOR recunoscut la nivel european. Nu exista limita de varsta sau studii. Pentru inscrieri, continuati sa trimiteti zilnic mesaj prin SMS la numarul de telefon 0773.303.175, mesaj ce va contine nume/prenume si numarul dvs. de telefon mobil sau puteti sa va inscrieti si prin mesaj privat cu nume/prenume si numar de telefon mobil pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/crucearosie.bistrita.
Costul cursului este de 150 lei/persoana si include: 12 ore de pregatire teoretica si practica pe manechin cu traume, manual european de prim ajutor si Certficare europeana (dupa testare) in acord cu Ghidul european de prim ajutor.
Info aici: http://crucearosiebistrita.ro/am-inceput-inscrierile-iar-in-luna-mai-derulam-un-nou-curs-de-prim-ajutor-de-baza/
Invata! Salveaza vieti!

100 de voluntari s-au antrenat pentru dezastre

100 de voluntari de la filialele de Cruce Roșie din România, dar și din Austria, Bulgaria, Italia și Ungaria au fost, în perioada 21-27 august, în Tabăra Internațională de Dezastre a Crucii Roșii Române, la Valea Ierii, în județul Cluj. Timp de o săptămănă, voluntarii au participat la sesiuni de instruire în managementul dezastrelor, a intervenției la dezastre, la ateliere de logistică, suport psihosocial, la organizarea unei tabere de sinistrați, căutare și salvare, precum și la activități de prim ajutor.

Crucea Rosie Romana.

Crucea Rosie si-a pregatit voluntarii pentru interventii la dezastre

In perioada 21-27 august 2017, Crucea Roșie Romana a organizazat la Valea Ierii, jud. Cluj o tabara internațională de pregătire si interventie în situații de urgența la dezastre cu participarea voluntarilor ce au vârsta peste 18 ani.
Din partea Crucii Rosii, Filiala Bistrita-Nasaud au participat colegii voluntari: Malina Dunca și Ionel Zbinca.
Voluntarii au beneficiat de pregătire teoretica si exerciții practice de intervenție la dezastre reale din partea unor instructori romani și italieni.
S-a pus accent pe cautarea victimelor, salvare, acordarea primului ajutor, triere victime si suportul psihosocial.
Crucea Roșie Romana are atributii ca organizatie auxiliara în interventii în situații de urgența unde își indeplineste rolul secundar în baza Ordonantei de Urgența a Guvernului Nr. 577 din anul 2016 a Managementului situatiilor de urgența https://crucearosiebistrita.ro/hg-nr-557-informare-legislativa-cu-privire-la-managementul-tipurilor-de-risc-si-competentele-comandantului-actiunii-si-comandantului-interventiei-privind-sistemul-national-de-management-al-situatii/
 
ing . Alin Ciubancan – Coordonator Judetean de Voluntari;
psih. Marius Moldovan – director.
Pag 1 din 24123...1020...Ultima pagină»