Antrenam salvatori de vieti! Participa si tu la cursul de prim ajutor!

Antrenam salvatori de vieti! Crucea Rosie continua insrierile pentru derularea din data de sambata, 27 ianuarie 2018, ora 08.45 AM, la sediul Prefecturii din Bistrita, str. Piata Petru Rares, nr. 1, et. 1, in sala mare, a Cursului de Prim Ajutor in baza Legii si a Ghidului European. Cursul se deruleaza pe doua componente: pregatire interactiva teoretica cuprinzand toate tipurile de traume si practica pe manechin profesional cu traume.
Pentru inscrieri -fara a exista limita de varsta sau studii- continuati sa trimiteti zilnic mesaj prin SMS la numarul de telefon 0773.303.175, mesaj ce va contine nume/prenume si numarul dvs. de telefon mobil sau puteti sa va inscrieti si prin mesaj privat cu nume/prenume si numar de telefon mobil pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/crucearosie.bistrita.
Costul cursului este de 150 lei/persoana si include: 12 ore de pregatire teoretica in toate tipurile de traume si practica pe manechin cu traume, manual european de prim ajutor si Certficare europeana (dupa testare) in acord cu Ghidul european de prim ajutor si instructor calificat cu o vasta experienta in prim ajutor la salvarea vietii oamenilor.
Info despre curs accesati aici http://crucearosiebistrita.ro/am-inceput-inscrierile-iar-in-luna-mai-derulam-un-nou-curs-de-prim-ajutor-de-baza/.
Esti antrenant sa iti salvezi propria viata si sa salvezi vieti pana la sosirea echipajului medical de urgenta! Participa si tu!

Masuri pentru temperaturi scazute si vreme nefavorabila

Având în vedere temperaturile scăzute şi precipitaţiile preconizate pentru această perioadă, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă vă reaminteşte următoarele măsuri:
– Evitaţi să plecaţi la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică; dacă, totuşi, deplasarea este necesară, informaţi-vă dacă pe traseul ales nu sunt drumuri blocate;
– Asiguraţi-vă că sistemul de încălzire al autoturismului funcţionează şi echipaţi corespunzător autovehiculul pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

Citiți mai departe …

Protectia prin Lege a emblemei de Cruce Rosie in Romania

Legea nr. 139/1995 a Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania, modificata prin Legea 524/2004, prevede in art. 5 ca, in timp de pace, emblema Crucii Rosii poate fi folosita doar de Crucea Rosie Romana sau, cu acordul acesteia si in cazuri restrictiv prevazute, de terti. Codul Penal al Romaniei sanctioneaza, in art. 476, folosirea emblemei sau a denumirii de Crucea Rosie sau a unei imitatii a acestei embleme ori denumiri.

Daca sunteti martorii unui abuz de emblema, contactati Sediul Central al Crucii Rosii Romane sau luati legatura cu filiala de Cruce Rosie din orasul/judetul dumneavoastra!

Citiți mai departe …

Ne antrenam pentru defilare si situatii de urgenta

Recent, Crucea Rosie a derulat la Bistrita activități practice ce au cuprins exerciții de defilare ale detasamentului pentru participarea la 1 decembrie, Ziua Naționala a Romaniei si un exercițiu practic de alarmare de prim ajutor și intervenție în situații de urgența la dezastre pe timp de noapte cu victime multipl,e ce au inclus capacitarea logisticii, cautare victime, salvare si triaj victime.
Au participat colegi voluntari din Bistrita, Dumitra si Lechinta. Ne pregatim continuu pentru interventie in situatii de urgenta. Salveaza vieti! 


Multumim tuturor colegilor implicati!

Crucea Rosie Romana,
Filiala Judeteana Bistrita-Nasaud.

Pregatim comunitatile locale pentru schimbarile climatice

In contextul schimbarilor climatice, in baza parteneriatului existent, Crucea Rosie Bistrita-Nasaud a furnizat la Scoala Gimnaziala din Dumitra o noua serie de cursuri de preventie si pregatire pentru dezastre, destinate unor grupe constituite din voluntari, elevi si cadre didactice.
Am remarcat buna colaborare si prezenta la curs a echipei manageriale a Scolii Gimnaziale din Dumitra, ce a fost reprezentata prin dl. Rosu Iuliu Eugen in calitate de Director si d-na Avram Claudia in calitate de Director adjunct.
Am salutat participarea d-lui Balajan Gheorghe in calitate de Primar, a voluntarilor de la SVSU Dumitra si sprijinul acordat de Politia din Dumitra.

Citiți mai departe …

Pag 1 din 26123...1020...Ultima pagină»