Prim ajutor in situatii de urgenta

„Aproximativ 70.000 de români, aflaţi în situaţii de urgenţă, mor anual din cauza faptului că nu sunt resuscitaţi la timp. Din momentul în care este efectuat apelul la numărul de urgenţă 112 şi până când ajunge echipajul de salvare pot trece 5 sau chiar 15 minute. Uneori şi mai mult.„
De aceea, primul ajutor acordat pe loc de o persoana care a parcurs cursul la Crucea Rosie in judetul Bistrita-Nasaud, in acord cu Ghidul european, poate face diferenţa între viaţă şi moarte, pana la sosirea unui echipaj de urgenta medicala.„Cursurile de prim ajutor, vitale într-o țară cu lipsă de personal în spitale și pe ambulanțe. „ https://www.digi24.ro/magazin/stil-de-viata/viata-sanatoasa/cursurile-de-prim-ajutor-vitale-intr-o-tara-cu-lipsa-de-personal-in-spitale-si-pe-ambulante-356997
Invata primul ajutor, salveaza vieti! https://crucearosiebistrita.ro/inscrieri-curs-de-prim-ajutor-de-baza/

Viata si sanatatea sunt cele mai importante active ale omului

La fiecare activitate derulata de catre Crucea Rosie in judetul Bistrita-Nasaud, oamenii spun ca „viata si sanatatea” sunt cele mai importante active ale lor. Poti sa iti salvezi viata sau sa salvezi vietile celor dragi pana la sosirea ambulantei, daca inveti sa acorzi primul ajutor!
Fiecare secunda conteaza! Noi suntem gata sa instruim grupe comunitare de cursanti la dumneavoastra acasa, in localitatea in care traiti https://crucearosiebistrita.ro/inscrieri-curs-de-prim-ajutor-de-baza/
Constituie o grupa de minim 20 cursanti pentru cursul de prim ajutor in localitatea ta si contacteaza-ne cu mesaj privat pe pagina noastra de Facebook sau WhatsApp la numarul de telefon 0773.303.175.
Salveaza vieti!

Expunerea la temperaturi scazute pe timp de iarna poate genera hipotermia

Hipotermia reprezintă scăderea anormală a temperaturii corpului, sub 35 °C din cauza expunerii la temperaturi joase.
 
Simptomele hipotermiei incipiente includ senzația de frig, frisoanele și starea de oboseală și somnolență. Pielea este rece, albă și uscată iar respirația devine lentă și șuierătoare.
 
Tratamentul hipotermiei incipiente presupune transportarea persoanei hipotermice la cald și încălzirea acesteia cu pilote, haine uscate și căciulă. Îi putem oferi totodată ceva cald de băut.
 
În cazul hipotermiei severe, persoana își pierde cunoștința, nu mai are frisoane și reflexe. Ritmul cardiac al unei persoane hipotermice este scăzut iar buzele, urechile și degetele este posibil să fie vinete.
 
Tratamentul hipotermiei severe include apelarea serviciilor de urgență 112, încălzirea corpului cu pături electrice, sticle cu apă caldă, pietre încălzite sau contact fizic. Nu trebuie să îi oferim persoanei nimic de băut sau mâncat!
 
Sursa info: Crucea Roșie Română.

Prezentare demonstrativa de prim ajutor la peste 100 de profesori pentru salvarea de vieti

Recent, la Colegiul Tehnic „Grigore Moisil” din Bistrita, in prezenta a peste 100 de profesori, Crucea Rosie Romana – Filiala Bistrita-N a sustinut o prezentare educationala de prim ajutor.
 
Prezentarea interactiva a inclus rolul si importanta educatiei de prim ajutor la copii, tineri si adulti pentru salvarea de vieti pana la sosirea unui echipaj de urgenta medicala, proiectarea unui film cu privire la acordarea primului ajutor unei victime in caz de stop cardio-respirator si simularea unui exercitiu practic de salvare a unei victime de la sufocare prin aplicarea manevrei Heimlich.
 
Multumim pentru buna colaborare in aceasta activitate, d-nei Prof. Speranta Unciu – Inspector Scolar in cadrul ISJ BN si conducerii Colegiului „Grigore Moisil”.
Educatia de prim ajutor salveaza vieti! Invata https://crucearosiebistrita.ro/inscrieri-curs-de-prim-ajutor-de-baza/
 
In 5 octombrie s-a marcat Ziua Mondială a Profesorilor. La multi ani pentru toti profesorii dedicati educatiei si le multumim pentru contributia adusa in dezvoltarea noastra profesionala si integrarea sociala!
 
Crucea Rosie Romana, Filiala Bistrita-Nasaud,
Marius Moldovan – Director,
Alin Ciubancan – Coordonator Judetean de Voluntari – Instructor de prim ajutor;
Denis Gherasim – Coordonator Municipal Adjunct de voluntari.

Intalnirea de lucru anuala a directorilor din Crucea Rosie Romana

La Baza nationala de pregatire de prim ajutor si interventie in situatii de urgenta de la Valea Ierii, saptamana aceasta s-a derulat intalnirea de lucru anuala a directorilor din Crucea Rosie Romana, in cadrul careia s-au abordat subiecte privind legislatia, schimbul de bune practici intre filiale, lucrul in retea, cultura organizationala, situatia internationala si lucrul cu voluntarii.
Dupa deschiderea oficiala realizata de catre dl. Ioan Silviu Lefter, Directorul general al Crucii Rosii Romane, colegii din sediul central au sustinut ateliere de lucru pe subiecte specifice.
Din partea Filialei Bistrita a Crucii Rosii a participat dl. Marius Moldovan in calitate de director.