Actiune locala a Crucii Rosii Bistrita-Nasaud cu impact european

Biroul European al Crucii Rosii de la Bruxelles a publicat astazi un material despre activitatea Crucii Rosii Filiala Bistrita-Nasaud destinata recent informarii si consilierii populatiei in contextul schimbarilor climatice (canicula si schimbari bruste de temperatura) cu ocazia marcarii a 141 de ani de Cruce Rosie in Romania, material pe care il puteti accesa aici https://www.facebook.com/pg/RedCrossEU sau parcurge in continuare:
„The Romanian #RedCross – Crucea Rosie Romana celebrates its 141st anniversary this week!
To mark the this occasion, the Crucea Rosie Bistrita Nasaud branch hosted an event providing education, counselling and health checks to the public. They have a long history but maintain a focus on current issues; this event was about keeping well amidst the changing climate, fluctuating temperatures and violent storms.„

Citiți mai departe …

Activitate la Bistrita: 141 de ani de activitate umanitara si de prim ajutor a Crucii Rosii in Romania in context de canicula si a schimbarilor climatice

Crucea Rosie, Filiala Bistrita-Nasaud a marcat 141 de activitate umanitara si de prim ajutor a Crucii Rosii in Romania in context de canicula si a schimbarilor climatice in continua evolutie (schimbari bruste de temperatura si furtuni violente de scurta durata) prin:
– informarea publica a populatiei despre efectele caniculei asupra sanatatii oamenilor;
– derularea in spatiu public aglomerat a unei activitati de informare si consiliere gratuita a populatiei despre efectele caniculei asupra sanatatii oamenilor si masurile de protectie;

Citiți mai departe …

Protejati emblema Crucii Rosii! Salveaza vieti!

Buna tuturor! Apreciem entuziamul, daruirea, faptele bune si implicarea voluntara a tuturor membrilor, voluntarilor (cu contract de voluntariat) si contributia angajatilor si colaboratorilor nostri, asta facand din Crucea Rosie o organizatie exceptionala ce activeaza de peste 140 de ani in Romania, cu noi toti parte din aceasta frumoasa misiune.
Crucea Rosie are o emblema proprie care este compusa din 5 patrate de culoare rosie pe fundal alb, protejata prin lege la nivel national si international. Crucea Rosie isi deruleaza activitatea in tarile lumii -implicit in Romania- in baza unor acorduri internationale intre state si actioneaza prin Lege ca institutie auxiliara a statului/cu rol secundar in situatii de urgenta la dezastre pe timp de pace, iar in cazul unor conflicte armate, punem emblema la dispozitia armatei pentru a se putea interveni pe campul de lupta la salvarea de vieti.

Citiți mai departe …

Esti pregatit sa acorzi primul ajutor si sa salvezi vieti pe timp de canicula?

Din dorinta de a veni in sprijinul populatiei afectate de canicula, va recomandam cativa pasi de urmat pe timp de canicula:

– Petreceti cat mai putin timp afara in timpul orelor de varf (11:00 – 17:00)
– Mancati echilibrat, produse cu valoare calorica mica si continut scazut de grasimi. Mancarea rece este mai recomandata.
– Evitati sarea pe cat posibil
– Beti multa apa, in mod regulat chiar daca nu va este sete – minim 2 litri pe zi la temperatura camerei.
– Alcoolul deshidrateaza, astfel incat limitati consumul
– Imbracati-va in haine mai largi, deschise la culoare si protejati-va cu o palarie
– Folositi ochelari de soare
– Folositi o crema cu protectie solara SPF 30 sau mai mare
– Evitati folosirea cremelor grase care nu se absorb si impiedica pielea sa respire normal.

Citiți mai departe …

Reminder: 24 iunie 1859 – Solferino

24 iunie 1859 – Solferino, o localitate din nordul Italiei. 40.000 de morti si raniti in urma cumplitei batalii. Tanarul genovez Henry Dunat parcurge 15 km pentru a aduna femeile din satul apropiat si acorda primul ajutor ranitilor. Asa a pornit ideea Miscarii Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie.

Astazi suntem aici, peste 8.000 de voluntari din intreaga lume, pentru a ne aminti de acest moment din istoria umanitatii. Diseara si voluntarii Crucii Rosii Romane vor parcurge drumul pe care fondatorul Miscarii l-a urmat in urma cu 158 de ani, aici la Solferino.

Pag 1 din 22123...1020...Ultima pagină»