Articolele etichetate: Denis Gherasim

Pentru fiecare părinte, viața și sănătatea copiilor este în centrul atentiei, cu atat mai mult în zonele izolate

Pentru fiecare părinte, viața și sănătatea copiilor este în centrul atentiei, cu atat mai mult în zonele izolate unde aceștia locuiesc sau sunt în vacanță și unde salvatorii ajung cu greu datorita reliefului.
La Maieru, parinți și copii au asistat la o prezentare de prim ajutor spre vîrf de munte, conștientizând împreună importanta invațarii și acordarii primului ajutor pentru salvarea de vieți într-o situație de urgentă, pînă la sosirea unui echipaj medical.
Au invațat despre suportul psihologic, trusa de prim ajutor, apelul la 112, despre ceea ce poti sa faci si mai ales ce sa nu faci -daca nu sti- intr-o situatie de urgenta, despre resuscitarea cardio-pulmonara la bebelasi, adolescenti si adulti, dezobstructia cailor respiratorii, despre accidentul vascular-cerebral, pozitia de siguranta, despre infarctul miocardic, rolul defibrilatorului, evaluarea si salvarea unei victime. 

Citiți mai departe …

Pregatire Sanitarii priceputi pentru etapa Nationala

Voluntari calificati in acordarea primului ajutor, indrumati de catre dl. Denis Gherasim, Coord. Adj. de Voluntari la nivel municipal, au sustinut o sesiune educationala de pregatire a echipajului de „Sanitari priceputi” ce a câstigat etapa judeteana, compus din elevii de la Scoala Profesionala Tirlișua, coordonati de catre d-na Prof. Simona Florea si care vor participa la etapa nationala a Concursului, pentru editia 2019.
Le dorim mult succes!

Crucea Rosie Romana,
Filiala Judeteana Bistrita-N.

Voluntarii aduc multa caldura sufleteasca si bucurie in inimile bunicilor

Odata cu primii fulgi de zapada, voluntari inimosi au adus multa caldura sufleteasca si bucurie in inimile bunicilor de la Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice din Cusma in cadrul parteneriatului dintre Asociatia Filantropia Ortodoxa Bistrita-N, condusa de Preot Dr. Marius Pintican si Crucea Rosie Romana, Filiala Bistrita-N, Psih. Marius Moldovan – director.

Prezentare demonstrativa de prim ajutor la peste 100 de profesori pentru salvarea de vieti

Recent, la Colegiul Tehnic „Grigore Moisil” din Bistrita, in prezenta a peste 100 de profesori, Crucea Rosie Romana – Filiala Bistrita-N a sustinut o prezentare educationala de prim ajutor.
 
Prezentarea interactiva a inclus rolul si importanta educatiei de prim ajutor la copii, tineri si adulti pentru salvarea de vieti pana la sosirea unui echipaj de urgenta medicala, proiectarea unui film cu privire la acordarea primului ajutor unei victime in caz de stop cardio-respirator si simularea unui exercitiu practic de salvare a unei victime de la sufocare prin aplicarea manevrei Heimlich.
 
Multumim pentru buna colaborare in aceasta activitate, d-nei Prof. Speranta Unciu – Inspector Scolar in cadrul ISJ BN si conducerii Colegiului „Grigore Moisil”.
Educatia de prim ajutor salveaza vieti! Invata https://crucearosiebistrita.ro/inscrieri-curs-de-prim-ajutor-de-baza/
 
In 5 octombrie s-a marcat Ziua Mondială a Profesorilor. La multi ani pentru toti profesorii dedicati educatiei si le multumim pentru contributia adusa in dezvoltarea noastra profesionala si integrarea sociala!
 
Crucea Rosie Romana, Filiala Bistrita-Nasaud,
Marius Moldovan – Director,
Alin Ciubancan – Coordonator Judetean de Voluntari – Instructor de prim ajutor;
Denis Gherasim – Coordonator Municipal Adjunct de voluntari.

Actiune social-umanitara destinata oamenilor cu nevoi speciale

Adevăratele probleme pot sa apara oricand pe parcursul vietii, iar munca voluntara ne face mai impliniti atunci cand le putem fi alaturi la greu celor in nevoie.

Actiune destinata oamenilor cu nevoi speciale in cadrul parteneriatului dintre Asociatia Filantropia Ortodoxa Bistrita-N, condusa de Preot Dr. Marius Pintican si Crucea Rosie Romana, Filiala Bistrita-N, Psih. Marius Moldovan – director.