Cursul de „Surori de Cruce Rosie„ contribuie la pregatirea persoanelor interesate sa se integreze social

„Cursul de „Surori de Cruce Rosie„ contribuie la pregatirea prin educatie continua a persoanelor interesate sa se integreze social sau sa devina surori voluntare de Cruce Rosie„ a afirmat recent d-na Asistent medical Lorena Puiu cu ocazia derularii unei noi etape a cursului pe care il sustine de peste 20 ani la Crucea Rosie in Bistrita si in cadrul caruia a format mii de oameni care au invatat pe partea de teorie si practica in spital, despre: anatomia si fiziologia omului, igiena, primul ajutor, tehnica ingrijirii bolnavului, ingrijiri speciale cu notiuni de protectie civila, precum si despre istoria si rolul Crucii Rosii in istoria umanitatii.

„Am venit la cursul de Surori de Cruce Rosie pentru ca ma ajuta sa am un loc de munca in Germania„, „Acest curs m-a ajutat sa-mi pastrez actualul loc de munca in Austria„, „Infomatiile primite ma ajuta sa imi imbunatatesc pregatirea la locul de munca din judetul Bistrita-Nasaud„, sunt doar cateva opinii culese de la cursanti.
Crucea Rosie Romana are o traditie neintrerupta de peste 140 de ani in acordarea primului ajutor si in pregatirea surorilor voluntare de Cruce Rosie.
Primul curs “de bandaje” a fost organizat in 1877, in incinta Spitalului Coltea din Bucuresti. De atunci, zeci de mii de persoane au absolvit -in Romania- cursuri de prim ajutor sau de surori voluntare de Cruce Rosie.

Persoanele interesate de a parcurge urmatorul curs de „Surori de Cruce Rosie„ se pot inscrie pana in luna aprilie 2017 la sediul Crucea Rosie din Bistrita, Str. C.R. Vivu, bl. 6, sc. B, ap. 17 de luni pana vineri intre orele 08-11, telefon 0773.303.175. Criteriile de inscriere le puteti accesa aici http://crucearosiebistrita.ro/incepem-inscrierile-pentru-cursul-de-surori-de-cruce-rosie/

psih. Marius Moldovan – director,
Crucea Roşie Romana,
Filiala Bistriţa – Năsăud.