Articolele etichetate: Crucea Rosie Romana

41 de maternități din România echipate cu pătuțuri și lenjerii de către Crucea Roșie Română cu sprijinul P&G și PROFI

București, 11 ianuarie 2017: Crucea Roșie Română, Procter&Gamble și PROFI au echipat 41 de maternități de stat din România cu peste 80 de pătuțuri noi și 7.600 de lenjerii de pat, necesare pentru a oferi nou-născuților confortul de care au nevoie în primele zile de viață. Donația face parte din campania ,,Hai să dăruim un nou început pentru un nou-născut”.

„Maternitatea este locul în care cei mici iau contact pentru prima dată cu mediul extern, fiind un spațiu esențial atât pentru starea lor de bine, cât și a mamelor. Astfel, într-un efort colectiv, ne-am propus ca prin aceasta inițiativă să transformăm mai multe secții de nou-născuți din țară într-un loc mai bine echipat, care răspunde nevoilor acestora. Ne bucurăm să fim alături de o inițiativă atât de frumoasă, care ne-a invitat, pe fiecare din noi, la un exercițiu de solidaritate.” a declarat Ioan Silviu Lefter, director general Crucea Roșie Română.

Campania s-a desfășurat în perioada iunie – septembrie 2017 în magazinele PROFI. Beneficiind de forța brandurilor Ariel, Lenor și Pampers, P&G a alocat resurse semnificative pentru a sprijini acest demers. O parte din valoarea vânzărilor cumulate prin comercializarea celor trei produse din toate magazinele PROFI participante în campanie a fost direcționată către această cauză. Identificarea nevoilor imediate existente în cadrul maternităților de stat a fost făcută cu sprijinul Crucii Roșii Române iar distribuția materialelor a demarat în decembrie.

Această acțiune este cea mai bună dovadă că atunci când branduri puternice, ONG-uri și retaileri se unesc, pot avea un impact pozitiv în comunități și pot fi o forță dedicată binelui, o forță pentru creștere. P&G, PROFI și Crucea Roșie Română și-au propus prin acest proiect să ofere nou-născuților confortul necesar pentru a le face venirea pe lume cât mai frumoasă.

Citiți mai departe …

Italianul Francesco Rocca, președintele Crucii Rosii Italiene este noul presedinte al Federatiei Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie

Italianul Francesco Rocca, președintele Crucii Rosii Italiene este noul presedinte al Federatiei Internationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie.

Vicepresedinte pentru regiunea Europa este presedintele Semilunii Rosii Turce, Dr Kerem Kınık

Felicitari si succes in noul mandat international!

Crucea Rosie Romana.

Delegația Federației Internaționale a Crucii Roșii și Semilunei Roșii în România

Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta, Președintele Crucii Roșii Române, a primit, marți, 21 noiembrie 2017, la Palatul Elisabeta o delegație din partea Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie (FISCR), condusă de domnul Dr Kerem Kınık, vicepreședintele Federației. La întâlnire a luat parte Alteța Sa Regală Principele Radu și domnul Ioan Silviu Lefter, director general al Societății Naționale de Cruce Roșie din România.

Printre invitați s-au numărat domnul Alper Küçük, directorul general adjunct al Semilunei Roșii din Turcia și domnul Simon Missiri, Directorul regional FISCR pentru zona Europa. Au fost prezent la întâlnire și Excelența Sa domnul Koray Ertaș, Ambasadorul Republicii Turcia în România.

 

Citiți mai departe …

Principesa Moștenitoare, președinta Crucii Roșii Române, a fost distinsă cu Medalia de Aur a Semilunii Roșii Iordaniene

Alteța Sa Regala Principesa Moștenitoare Margareta, Președintele Societății Naționale de Cruce Roșie din România și Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roșii Române au vizitat recent Semiluna Roșie a Iordaniei. Aici s-au întâlnit cu Preşedintele Semilunii Roşii iordaniene, E.S. dl. dr. Mohammed Al-Hadid și cu membrii Comitetului Director. Cu ocazia vizitei, Principesa Moștenitoare, președinta Crucii Roșii Române, a fost distinsă cu Medalia de Aur a Semilunii Roșii Iordaniene.

Întâlnirea face parte din programul vizitei Alteţele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei și Principele Radu în Regatul Hașemit al Iordaniei. Custodele Coroanei și Principele Radu au fost însoțiți în vizita din Iordania de un grup de rectori ai universităților din România, condus de profesorul universitar Sorin Cîmpeanu, președintele Consiliul Național al Rectorilor, de secretarul de Stat din Ministerul Educației, Gigel Paraschiv, de președintele Comitetului Sportiv și Olimpic Român, Mihai Covaliu, precum și de directorul general al Crucii Roșii Române, Ioan Silviu Lefter.

Cruicea Rosie Romana a obtinut Premiul special oferit de Federatia Internationala a Societatilor Nationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie in cadrul celei de-a 17 editii a International Festival of Red Cross and Health Films 

Premiul special la categoria filme de Cruce Rosie si Semiluna Rosie a fost oferit de Federatia Internationala a Societatilor Nationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie in cadrul celei de-a 17 editii a International Festival of Red Cross and Health Films filmului documentar „Istoria Binelui – Crucea Rosie Romana”. Realizator: Alexandru Trusca. Producator: Trinitas TV

O delegatie a Romaniei a partiocipat la International Festival of Red Cross and Health Films din Varna, Bulgaria.

11 delegatii din diferite colturi ale lumii au fost prezente la dea de-a 17-a editie a festivalului.

Crucea Rosie Romana a participat cu filmul „Istoria Binelui” produs de TRINITAS TV.

Filmul „Istoria binelui„ il puteti viziona aici: https://www.youtube.com/watch?v=Wp28J1sLP0M&feature=youtu.be