Articolele etichetate: Crucea Rosie Romana

Principesa Moștenitoare, președinta Crucii Roșii Române, a fost distinsă cu Medalia de Aur a Semilunii Roșii Iordaniene

Alteța Sa Regala Principesa Moștenitoare Margareta, Președintele Societății Naționale de Cruce Roșie din România și Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roșii Române au vizitat recent Semiluna Roșie a Iordaniei. Aici s-au întâlnit cu Preşedintele Semilunii Roşii iordaniene, E.S. dl. dr. Mohammed Al-Hadid și cu membrii Comitetului Director. Cu ocazia vizitei, Principesa Moștenitoare, președinta Crucii Roșii Române, a fost distinsă cu Medalia de Aur a Semilunii Roșii Iordaniene.

Întâlnirea face parte din programul vizitei Alteţele Lor Regale Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei și Principele Radu în Regatul Hașemit al Iordaniei. Custodele Coroanei și Principele Radu au fost însoțiți în vizita din Iordania de un grup de rectori ai universităților din România, condus de profesorul universitar Sorin Cîmpeanu, președintele Consiliul Național al Rectorilor, de secretarul de Stat din Ministerul Educației, Gigel Paraschiv, de președintele Comitetului Sportiv și Olimpic Român, Mihai Covaliu, precum și de directorul general al Crucii Roșii Române, Ioan Silviu Lefter.

Cruicea Rosie Romana a obtinut Premiul special oferit de Federatia Internationala a Societatilor Nationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie in cadrul celei de-a 17 editii a International Festival of Red Cross and Health Films 

Premiul special la categoria filme de Cruce Rosie si Semiluna Rosie a fost oferit de Federatia Internationala a Societatilor Nationale de Cruce Rosie si Semiluna Rosie in cadrul celei de-a 17 editii a International Festival of Red Cross and Health Films filmului documentar „Istoria Binelui – Crucea Rosie Romana”. Realizator: Alexandru Trusca. Producator: Trinitas TV

O delegatie a Romaniei a partiocipat la International Festival of Red Cross and Health Films din Varna, Bulgaria.

11 delegatii din diferite colturi ale lumii au fost prezente la dea de-a 17-a editie a festivalului.

Crucea Rosie Romana a participat cu filmul „Istoria Binelui” produs de TRINITAS TV.

Filmul „Istoria binelui„ il puteti viziona aici: https://www.youtube.com/watch?v=Wp28J1sLP0M&feature=youtu.be

Eveniment destinat Reginei Maria: sesiunea omagială „Regina Soldat”

Saptămâna aceasta directorul general al Crucii Roșii Române, dl Ioan Silviu Lefter a fost prezent la sesiunea omagială „Regina Soldat” organizată de Asociația România Culturală în Aula Magna a Academiei de Studii Economice din București.

Cu un veac în urmă, în timpul Primului Război Mondial, Regina Maria, a vrut să se identifice cu suferința poporului român, implicându-se intens în serviciul sanitar, organizând spitale de campanie, cantine sociale, adăposturi pentru sărmani, depozite de alimente și nu numai. Este singura Suverană care, în acele vremuri grele, nu a cunoscut frica de gloanțe, de bombe și nici măcar de epidemii, ea fiind văzută zilnic în spitalele de campanie pentru a-i alina pe cei suferinzi, a împărți medicamente, mâncare și pături soldaților răniți sau bolnavilor de tifos. și nu s-a oprit aici! Îmbrăcată în nelipsita uniformă de soră medicală, Regina Maria a mers chiar și pe front, coborând fără frică în ‘tranșeele morții’ pentru a-și încuraja soldații! Pentru atitudinea sa curajoasă din timpul Primului Război Mondial, generalul Prezan a decorat-o cu medalia de război — Virtutea Militară clasa I, iar contele de Saint Aulaire — Ministrul Franței în România, i-a dăruit Medalia de aur a Epidemiilor și Crucea de Război (La Croix de Guerre). De atunci, Regina noastră a fost numită și REGINA SOLDAT!

 

În cadrul evenimentului omagial au luat cuvântul E. S. Ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummel, Ambasadorul Cultural Onu-Geneva, George Călin, Șeful Statului Major General al Armatei, generalul Nicolae Ciucă, Dan Niculăescu, Secretar de Stat—Ministerul Afacerilor Externe, Alexandru Pugna, Secretar de Stat — Ministerul Culturii și Identității Naționale, prof. univ. dr. Dorel Paraschiv, Prorector ASE, Ioan Silviu Lefter, Directorul general al Societății Naționale de Cruce Roșie, prof. univ. dr. Sergiu Iosipescu, prof. univ. dr. Ioan Bulei, Dr. Ștefania Dinu, Directorul Muzeului Național Cotroceni, Dr. Narcis Dorin Ion, Directorul Muzeului National Peleș și Anca Beatrice Todireanu, Președintele Asociației România Culturală.

Invata prim ajutor, iti salveaza viata!

Crucea Rosie Romana are in derulare un nou CURS interactiv de PRIM AJUTOR, care va continua miercuri, 04 oct. 2017, ora 17.00 la Casa Sindicatelor din Bistrita, Str. Al. Odobescu, nr. 3, et. 1.
Cursul este recunoscut european, se deruleaza in conformitate cu Legea Crucii Rosii de catre instructor calificat si cu experienta, certificat ISO 9001 si in acord cu Ghidul european de prim ajutor. Nu exista limita de varsta sau studii.
Pentru inscrieri, continuati sa trimiteti zilnic mesaj prin SMS la numarul de telefon 0773.303.175, mesaj ce va contine nume/prenume si numarul dvs. de telefon mobil sau puteti sa va inscrieti si prin mesaj privat cu nume/prenume si numar de telefon mobil pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/crucearosie.bistrita.
Costul cursului este de 150 lei/persoana si include: 12 ore de pregatire teoretica in toate tipurile de traume si practica pe manechin cu traume, manual european de prim ajutor si Certficare europeana (dupa testare) in acord cu Ghidul european de prim ajutor.
Oricand, un eveniment neprevazut iti poate pune viata in pericol. Invatati sa acordati primul ajutor accesand info aici: http://crucearosiebistrita.ro/am-inceput-inscrierile-iar-in-luna-mai-derulam-un-nou-curs-de-prim-ajutor-de-baza/
Iti salveaza viata si salvezi vieti!

Astazi se marcheaza Ziua Mondială de Prim Ajutor

Conform Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie, la nivel mondial mai mulţi oameni mor din cauza leziunilor cauzate de accidentele la domiciliu decât de leziunile cauzate de accidentele rutiere. Accidentele domestice (cele care pot fi prevenite) reprezintă o problemă de sănătate publică la nivel mondial. Ziua Mondială de Prim Ajutor are ca scop atragerea atenției populației asupra importanței acordării primului ajutor și cunoașterii modului corect în care se face acesta.

Tema din acest an este acordarea primului ajutor în caz de accidente domestice și se referă la toate evenimentele neașteptate care pot apărea acasă și pot provoca răni sau deces.

„Cu cât sunt mai mulți oameni care știu să ofere primul ajutor, cu atât o să ne simțim cu toții în siguranță. Crucea Roșie Română organizează în permanență cursuri de prim ajutor, însă realitatea ne arată că, indiferent cât de mulți oameni am instruit, încă se întâmplă multe tragedii care puteau fi evitate prin tehnicile învățate la aceste cursuri”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roșii Române.

Citiți mai departe …