Concursul pentru sanatate si prim ajutor Sanitarii priceputi 2019

“Sanitarii Priceputi” este singurul concurs de educatie pentru sanatate si prim ajutor care se desfasoara anual in scolile din Romania -cu participarea voluntara a elevilor- fiind un program cu o traditie de peste 50 de ani – si probabil – unul din concursurile cele mai populare si indragite de catre elevi pentru utilitatea lor.
 
In 1962 concursul Sanitarii priceputi s-a nascut din necesitatea de a oferi copiilor si tinerilor cunostinte suplimentare celor primite in familie si la scoala, despre modul cum isi pot apara sanatatea, cum pot salva viata cuiva aflat in pericol, ca urmare a accidentelor si imbolnavirilor.
 
Concursul pentru sanatate si prim ajutor „Sanitarii priceputi” este organizat de Crucea Rosie Romana, impreuna cu Ministerul Educatiei si Cercetarii, Ministerul Sanatatii Publice si Ministerul Administratiei si Internelor- Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.

Partenerii judeteni traditionali ai Crucii Rosii sunt: Inspectoratul Scolar al Judetului Bistrita-Nasaud, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al Judetului Bistrita-Nasaud, Serviciul de Ambulanta Judetean Bistrita-Nasaud si Directia de Sanatate Publica Bistrita-Nasaud, cu contributia Liceului Agricol Bistrita si carora le multumim!
 
Regulamentul de organizare si desfasurare a Concursului „Sanitarii priceputi„ il puteti accesa aici: REGULAMENT SANITARII PRICEPUTI FINAL
 
Resurse utile pentru echipajele ce vor participa la Concurs:
Va rog sa gasiti mai jos cateva resurse video care -pe langa Manual- pot veni in sprijinul pregatirii echipajelor de sanitari:
– Prezentari/exercitii/demonstratii de prim ajutor:
– Situatii de urgenta de prim ajutor
Voluntariat:
Vom reveni cu informatii utile cu privire la data, ora si locul de desfasurare.
Crucea Rosie Romana,
Filiala Judeteana Bistrita-Nasaud,
soc. & psih. Marius Moldovan – Director.