Astazi este ziua nationala a Crucii Rosii Romane! La multi ani!

Astazi este ziua Crucii Rosii Romane! La multi ani tuturor celor care isi dedica din timpul lor la Crucea Rosie pentru alinarea suferintei umane in activitati umanitare sau de prim ajutor!

„În data de 4 iulie, Crucea Roșie Română aniversează 141 de ani de activitate umanitară neîntreruptă. Suntem recunoscători nenumăratelor generații de voluntari care au acordat de-a lungul timpului ajutor tuturor celor în nevoie, indiferent de condiții. Ne mândrim cu surorile de Cruce Roșie care au alinat suferința răniților și bolnavilor în timp de război, care au tratat copii, tineri și bătrâni în timpul epidemiilor de malarie, holeră, tifos și tuberculoză, care au contribuit la reîntregirea familiilor separate de război sau de regimul opresiv.
Faptele de excelență din istoria acestei organizații ne motivează și ne obligă să ne adaptăm mereu la ce este nou și să rămânem în prima linie a sprijinului umanitar. Vom continua să aducem bucurie și speranță celor care au nevoie de noi.

Info despre istoria Crucii Rosii in Romania puteti accesa aici https://www.crucearosie.ro/despre-noi/istoria-sncrr-2.html„