Articolele etichetate: Asociatia Filantropia Ortodoxa Bistrita

Solidaritatea sociala si educatia de prim ajutor salveaza vieti oricand si oriunde

Solidaritatea sociala si educatia de prim ajutor salveaza vieti oricand si oriunde si asta a facut recent Crucea Rosie Bistrita-N in cadrul parteneriatului cu Asociatia Filantropia Ortodoxa Bistrita condusa de catre Dr. Pr. Marius Pintican, deruland activitati social-umanitare si prezentari de prim ajutor cu implicarea voluntarilor si a unor oameni inimosi din comunitati, astfel:

-derularea activitatii umanitare de colectare de alimente de sezon din Floresti – facilitata de Crucea Rosie BN- reprezentand donatia a doua tone de legume (varza, ceapa si conopida) din partea Parohiei Floresti, preot Nicolae Manarca si a dlui Vasile Ilisiu, ce a fost destinata la peste 160 de oameni nevoiasi ce servesc masa zilnic -in baza anchetelor sociale- la cantina sociala sau in centrele rezidentiale pentru persoane varstnice sau cu nevoi speciale ce apartin Asociatiei Filantropia Ortodoxa, condusa de Pr. Dr. Marius Pintican, centre ce sunt situate in Bistrita, Tirlisua, Maieru si Cusma.– realizarea activitatii de acordare a suportului psiho-emotional de catre voluntari pentru persoanele varstnice si cu nevoi speciale de la Centrul din Tirlisua;
– realizarea unei prezentari gratuite de prim ajutor cu exercitii practice pentru salvarea de vieti destinate personalului angajat si persoanelor varstnice din Centrul Maieru;
– donarea a peste 50 de perechi de incaltaminte -donate de compania Deichmann- destinate Centrelor pentru persoane varstnice si cu nevoi speciale din Cusma, Tirlisua si Maieru si Centrului de zi din Bistrita.
Citiți mai departe …

„Daruind vei dobandi„

„Daruind vei dobandi„. Astazi, cu totii am primit si am daruit din inima pentru inimi!
Vacanta de iarna a adus din nou voluntari inimosi pentru frumosii nostri bunici de la Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice din Tirlisua, in cadrul parteneriatului dintre Asociatia Filantropia Ortodoxa Bistrita-N, condusa de Preot Dr. Marius Pintican si Crucea Rosie Romana, Filiala Bistrita-N, Psih. Marius Moldovan – director.

Solidaritatea sociala salveaza vieti!

Crucea Rosie Romana,
Filiala Bistrita-Nasaud.

Solidari cu oamenii singuri

O vorba buna, o strangere de mana, o imbratisare sunt cat milioane de clipe de asteptare pentru omul singur, vizitat rar de apartinatori sau care nu mai are pe nimeni pe aceasta lume, decat speranta unei vizite a unor inimosi voluntari si credinta in Dumnezeu!
Parte din frumoasa familie a Crucii Rosii Bistrita-Nasaud, voluntarii sunt oameni atat de frumosi in sufletul lor, incat prin ceea ce daruiesc cu drag si iubire pentru alti oameni -pe care-i intalnesc poate prima data in viata- se imbogatesc sufleteste, invata, evolueaza educational si social, ceea ce-i face mai fericiti si mai impliniti.
Unii sunt foarte tineri, poate inca niste copii in sufletul lor, dar atat de dornici sa ofere din puterea lor spiritual-tamaduitoare, incat, pentru fiecare tanar, adult sau bunic intalnit …ei, voluntarii, reprezinta speranta pentru un zambet cald, uneori poate singura. Voluntarii sunt parte din reperele sociale de care societatea are atata nevoie in procesele evolutive pentru umanitate. 

Citiți mai departe …

Activitate voluntara de suport psiho-emotional oferinta bunicilor

Adevăratele probleme pot sa apara oricand pe parcursul vietii, iar munca voluntara ne face mai impliniti atunci cand le putem fi alaturi la greu celor in nevoie.

Astazi am derulat o noua activitate voluntara de suport psiho-emotional oferinta din suflet bunicilor de la Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice ”Sfinții Ioachim și Ana” din Cusma in cadrul parteneriatului dintre Asociatia Filantropia Ortodoxa Bistrita-N, condusa de Preot Dr. Marius Pintican si Crucea Rosie Romana, Filiala Bistrita-N, Psih. Marius Moldovan – director.

Actiune social-umanitara destinata oamenilor cu nevoi speciale

Adevăratele probleme pot sa apara oricand pe parcursul vietii, iar munca voluntara ne face mai impliniti atunci cand le putem fi alaturi la greu celor in nevoie.

Actiune destinata oamenilor cu nevoi speciale in cadrul parteneriatului dintre Asociatia Filantropia Ortodoxa Bistrita-N, condusa de Preot Dr. Marius Pintican si Crucea Rosie Romana, Filiala Bistrita-N, Psih. Marius Moldovan – director.