Continua inscrierile pentru cursul de Surori de Cruce Rosie

Filiala județeană de Cruce Roșie Bistrita-Nasaud continua înscrierile pentru școlarizare Surori de Cruce Roșie prin curs cu durata de 240 ore. Cursurile se vor desfăsura pe doua componente:

-modulul de teorie furnizat de catre un asistent medical cu contributia unui medic va fi derulat in Bistrita la sediul Crucii Rosii;

– modulul de practică va fi derulat intr-un spital din Bistrita.

Cursul se desfășoara cu inscrieri continue, absolventele primind diploma ce le atestă calificarea ca Surori de Cruce Roșie.  Diploma este recunoscuta de Crucea Rosie în spatiul european.

Condiții de înscriere: persoane absolvente de minim 8 clase cu dovada copie diploma/adeverinta, copie carte de identitate, adeverinta de la medicul de familie pe care sa scrie ”apt pentru curs”,  un dosar plic, doua fotografii color in dimensiune 3×4 cm si doritoare de însușire noțiuni îngrijire bolnav. Cursurile organizate sunt contra cost, taxa de 600 lei/curs se poate achita in doua transe.

Înscrierile si depunerea dosarelor se fac in mod continuu/permanent la sediul filialei judeţene de Cruce Roşie, situat în Bistrita, pe strada str.  C.R. Vivu, bloc 6, ap. 17, parter, loc. Bistrita, judet Bistrita-Nasaud, de luni pana vineri, între orele 08.00-11.00.

Crucea Rosie Romana este certificata ISO 9001 pentru derulare cursuri.

Crucea Rosie Romana deruleaza cursul de Surori de Cruce Rosie in baza Legii  nr. 524/2004
din 24/11/2004 , Art. 11, lit. k, care precizeaza faptul ca Crucea Rosie are dreptul „sa organizeze cursuri de surori voluntare de Cruce Rosie„. Recomandam potentialilor cursanti care doresc sa se angajeze sau sa treaca pe o treapta profesionala superioara, ca inainte de inceperea acestui curs, sa intrebe sau sa se informeze la angajator daca le recunoaste competentele de „Sora de Crucea Rosie„, deoarece fiecare potential angajator isi stabileste propria lui metodologie profesionala de angajare sau evaluare a potentialilor sau actualilor angajati.

Crucea Rosie este furnizor de formare in baza legii anterior mentionate si este de datoria fiecarui cursant, care se inscrie din propria vointa la cursul de „Surori de Cruce Rosie„, sa se informeze si sa decida daca urmeaza sau nu acest curs.

Crucea Rosie Romana, Filiala Bistrita-Nasaud,

psih. Marius Moldovan – director.                                     Asistent medical Lorena Puiu – Instructor.

P.S.: In general, voluntarii care sunt surori de Cruce Roșie participă activ în programele de sănătate, în domeniul prevenirii îmbolnăvirilor și mobilizării sociale.

Au un rol foarte important în cadrul detașamentelor de intervenție în caz de dezastre.

De asemenea, acordă îngrijiri socio-medicale primare, în cadrul programelor de îngrijiri persoane la domiciliu sau in caminele pentru seniori.

În situație de conflict armat, surorile voluntare de Cruce Roșie participă la operațiunile inițiate de Filială în sprijinul răniților.